S.v. ROAC 1 kan prima leven met puntendeling bij VUC 1

ROAC is het seizoen gestart met een gelijkspel bij het Haagse VUC. De Rippers begonnen ijzersterk aan het duel, maar kwamen steeds meer onder druk te staan. In de tweede helft kwam ROAC zelf nauwelijks meer aan voetballen toe, waardoor een puntje het maximale resultaat bleek te zijn.

In de afgelopen drie jaar speelde ROAC drie keer op het terrein van VUC. Eén keer in de nacompetitie tegen HVV en tweemaal tegen VUC in de competitie. Al deze drie duels gingen verloren. ROAC wist op voorhand al dat het een lastige pot zou gaan worden, VUC wordt toch tot één van de titelfavorieten gerekend. In de zomer zag Mark Moens een aantal basisspelers vertrekken, maar daar kreeg hij ook genoeg kwaliteit voor terug. Zo kwam o.a. spits Jergo Leijdekkers over van kampioen TAC’90. Ook kende VUC een prima voorbereiding. Van de zeven wedstrijden werden er zes gewonnen, dit alleen tegen tweede en eersteklassers.

VUC trad deze wedstrijd aan zonder hun beste speler Rico de Haas, die wegens wangedrag uit de selectie gezet is. Zonder De Haas had VUC niets in te brengen in de eerste 25 minuten. ROAC was met verzorgd veldspel verreweg de betere en creëerde ook veel grote kansen. Thijs van Seggelen, Pascal de Jong en Martijn van Trigt waren ongelukkig in de afronding. Na een minuut of twintig spelen was het dan alsnog raak. Na een prima aanval was Van Trigt koeltjes toen hij de keeper werd vrijgespeeld: 0-1.

Het leek een relatief gemakkelijke middag te worden, want VUC had nog heel weinig laten zien. Dat veranderde echter vlak na de openingstreffer. Terwijl ROAC vrolijk op zoek ging naar de 0-2 profiteerde VUC via de counter van de op dat moment te aanvallend opgestelde Rippers. Een man meer situatie werd uitgespeeld en Baris Sahin tekende voor de gelijkmaker: 1-1. De thuisploeg rook bloed en werd dreigender, toch veranderde er niks meer tot aan de rust.

In de rust verving Erwin van der Lugt Lars van der Meer voor Dick Heemskerk om wat meer body in de ploeg te krijgen. Toch kwam ROAC in de tweede helft nauwelijks meer onder de druk vandaan. Met verzorgd voetbal probeerde VUC de vrije man te vinden, ROAC weigerde mee te werken. In de tweede helft kreeg ROAC veel vrije trappen tegen, maar ook in de standaardsituaties stonden de Rippers hun mannetje. Op de counter kon ROAC nog gevaarlijk worden. Dick Heemskerk miste in de 65e minuut een grote kans op de 1-2, zijn poging ging over.

In de slotfase was het pompen of verzuipen voor ROAC. Samir Oulhani kreeg nog een grote kopkans, maar deze ging naast. Voor de rest wist VUC weinig grote kansen te creëren, ondanks het duidelijke veldoverwicht. Vijf minuten voor tijd had Van Trigt nog een weergaloze actie in huis toen hij vanaf de middenlijn iedereen te snel af was. Zijn poging kon, via de Haagse goalie, ternauwernood nog van de doellijn weggewerkt worden door een meegelopen verdediger. Zodoende moesten beide teams genoegen nemen met een punt.

Voor ROAC was dat prima te behappen. VUC leek er niet helemaal tevreden mee te zijn. Volgende week ontvangt ROAC thuis het gepromoveerde Hillegom. Ook Hillegom zal normaal gesproken mee gaan doen voor de titel, dus het wordt weer een zwaar potje voor ROAC.

Opstelling: Bob Brugman; Jeffrey de Haas, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Lars van der Meer (46. Dick Heemskerk), Cedric den Dekker, Thijs van Seggelen, Sam van der Geest; Martijn van Trigt, Pascal de Jong (80. Loek van der Star)

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!