S.v. ROAC 1 kegelt PVC 1 omver

ROAC heeft zich uitstekend hersteld na de matige prestatie in Amsterdam vorige week door het Utrechtse PVC met 5-1 naar huis te sturen.

ROAC moest uitwijken naar het kunstgras, omdat het hoofdveld onbespeelbaar bleek door de enorme regenval. Waar dat in het verleden tot grote teleurstelling zou leiden, was daar nu niets van te merken. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de nieuwe mat die er sinds 2 weken ligt. Mede door die fijne mat zag ROAC er voetballend bij vlagen heel goed uit tegen PVC.

In de eerste helft zou ROAC gaan rusten met een 1-0-voorsprong. ROAC was de betere ploeg, maakte goed gebruik van de geboden ruimte en kwam na een minuut op 15 op voorsprong door Matty van Benten. De energieke speler die als linksbuiten was opgesteld doop op voor het doel om een voorzet van Bart Hogenboom binnen te tikken. Een aanval uit het boekje. ROAC kreeg meer mogelijkheden, maar ook PVC had in de eerste helft zo maar kunnen scoren. Een schot van afstand raakte de paal en Mitchel Boere moest bij een corner doelman Tijn van der Geest op de lijn assisteren om de gelijkmaker te voorkomen.

Na rust zou ROAC al snel op 2-0 komen. Hogenboom werd diep gestuurd, omspeelde de doelman en schoof binnen. De ijverige grensrechter van PVC claimde buitenspel, maar referee Van Polanen oordeelde dat dat niet zo was. Daarna ging PVC meer risico nemen en dat zorgde voor meer ruimte achter hun verdediging. Het was wachten op de 3-0 en daar zou spits Yoek Bentvelzen voor zorgen. Hij kon van dichtbij een voorzet van Hogenboom promoveren tot doelpunt en staat daarmee alweer op 6 doelpunten na 4 wedstrijden.

Inmiddels moest Van der Geest zijn kwaliteiten als doelman nog een keer tonen en werd er vanuit een corner overgekopt door de Utrechters, maar het was vooral ROAC dat met leuk voetbal tot veel kansen zou komen. Uiteindelijk zou Van Benten nog een keer scoren en mocht invaller Koen van Klink na lang blessureleed ook zijn goal meepikken. Tussendoor profiteerde PVC wel nog een keer van onoplettendheid en maakte de 4-1. Een smetje voor de Ripse statistieken, maar ook niet meer dan dat. Deze 5-1 was verdiend, al had het ook zo maar 8-3 kunnen zijn.

Een mooie opsteker voor de Rippers die daarmee met een goed gevoel de herfstvakantie ingaan. Komende week is er geen wedstrijd, die week erop wacht KDO in De Kwakel.

Opstelling ROAC: Tijn van der Geest; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Wessel van der Poel, Loek van As; Sam van der Geest (75. Koen van Klink), Jay Koek, Thijs van Seggelen; Bart Hogenboom, Yoek Bentvelzen, Matty van Benten.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!