S.v. ROAC 1 komt prima voor de dag maar verliest wel

ROAC moest gisteravond een kleine nederlaag slikken tegen zaterdagtweedeklasser DWO. In een wedstrijd waar geen van de twee ploegen veel onder deed voor de ander waren de bezoekers net wat gelukkiger. DWO won met 0-2.

Het zijn niet de gemakkelijkste dagen voor trainer Loek Hendriks die alweer bezig is aan zijn zevende seizoen bij de Rippers. Hendriks zit al redelijk krap qua bezetting en ook voor het duel tegen DWO had hij weer te kampen met wat onverwachte afzeggingen. Zo bleek Jeffrey de Haas toch te veel last te hebben van zijn lies en moest Cedric den Dekker zich ziek melden. Aan de andere kant kon Hendriks wel weer beschikken over de jongens die terugkeerden van Lowlands en Sziget.

ROAC begon goed aan de wedstrijd en liet bij vlagen leuk voetbal zien tegen de Zoetermeerders. Het enige probleem was dat de thuisploeg haar goede veldspel niet wist om te zetten in grote doelkansen. Hetzelfde gold voor DWO, dus leek een 0-0-ruststand in de maak. Ware het niet dat DWO vlak voor rust een foutje op het Ripse middenveld genadeloos afstrafte.

Na rust probeerde DWO snel de wedstrijd op slot te gooien en hadden zij een kwartier lang het beste van het spel. Het laatste half uur was echter weer voor ROAC. De thuisploeg verdiende een gelijkmaker, maar het ontbeerde aan geluk. Een kopbal van Loek van der Star werd van de lijn gehaald en Thijs van Seggelen schoot een vrije trap snoeihard op de onderkantlat. De bal leek achter de lijn te zijn gestuiterd, maar de grensrechter van DWO hield (niet geheel verrassend) zijn vlag omlaag.

Ook latere pogingen van Pascal de Jong en wederom Van Seggelen troffen net geen doel. Op de counter in de slotminuut was DWO wel trefzeker en won het met 0-2. ROAC had meer verdiend, maar zoals iedere voetballer weet krijg je in het voetbal niet altijd wat je verdient.

Opstelling: Bob Brugman; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Sam van der Geest, Floris Hupkes (60. Jort van der Geest); Lars van der Meer (80. Joey Volwater), Thijs van Seggelen, Loek van der Star, Loek van As; Nijs Voordouw (75. William Elstgeest), Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!