S.v. ROAC 1 krijgt de deksel weer op de neus

Net als in het eerste duel dit seizoen hield ROAC wederom een katerig gevoel over na het treffen met de kersverse koploper Wilhelmus. In de thuiswedstrijd stond ROAC tot de negentigste minuut met 1-0 voor, maar verloor het alsnog met 1-2. Gistermiddag kregen de Rippers wederom in de slotfase de deksel hard op de neus. Vlak voordat Wilhelmus in de 85e minuut de winnende 1-0 zou binnenkoppen vanuit een corner kregen de Rippers vanaf de penaltystip namelijk dé kans om het duel naar zich toe te trekken. Het mocht echter niet zo zijn.

Omdat Wilhelmus voorafgaand aan dit seizoen heeft aangegeven te willen uitwijken naar kunstgras wanneer het hoofdveld is afgekeurd, werd er gisteren om 14:00 uur gewoon afgetrapt in Rijswijk. Niet op het fraaie hoofdveld, maar ergens op een bijveld met nepgras. Ook nog eens onder erbarmelijke omstandigheden. De straffe wind, de kou en de ononderbroken regenbuien maakten normaal voetballen onmogelijk. Wanneer een bal werd uitgetrapt, duurde het iedere keer weer een eeuwigheid voordat het spel verder kon omdat de wind het leder inmiddels naar veld zes had meegesleurd.

Maar uiteraard hadden beide partijen hier last van. De Rippers startten zonder hun topschutter Martijn van Trigt, die te veel last had een blessure. Zijn inbreng zou beperkt worden tot de laatste vijf minuten. In de eerste helft was Wilhelmus het eerst gevaarlijk. Omdat normaal voetbal niet mogelijk was, ontstonden bijna alle kansen uit toevalsituaties. De eerste zou een schotje van Marcley Manuela zijn. Ook Claudio Sietsma was namens de thuisploeg gevaarlijk. Bij de Rippers was gelegenheidsspits Dick Heemskerk dichtbij de 0-1. Vanuit een corner kopte hij vogelvrij over het vijandelijke doel. Vlak voor rust zwijnde ROAC toen Thijs van Seggelen bijna dodelijk balverlies leed in de Ripse defensie. Manuela bleek niet koelbloedig genoeg en schoot via Mitchel Boere naast.

Na de theepauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Wilhelmus kreeg de wat betere kansen, maar op goed voetbal waren beide ploegen niet te betrappen. In de zestigste minuut was Kevin Langeveld dichtbij een doelpunt toen vanaf randje zestien met een halve omhaal de deklat raakte. Niet veel later toonde goalie Bob Brugman zijn kwaliteiten door binnen een paar seconden drie prima saves in huis te hebben. Na dit offensief namen de bezoekers het heft meer in handen.

In de 83e minuut leidde die aanvalsdrift tot de grootste kans van de wedstrijd. Dick Heemskerk werd gevloerd door Wilhelmus-doelman Yannis Augustinus en referee Mank kon niets anders dan naar de stip wijzen. Van Seggelen zat niet lekker in de wedstrijd en liet het karwei over aan Cedric den Dekker. Den Dekker schoot echter ziedend hard op de lat. Op de tegenstoot die volgde kreeg de thuisploeg een corner. De lange Kris Delfos duwde zijn bewaker Floris Hupkes in de rug en kopte vervolgens raak: 1-0.

In de laatste minuten van de wedstrijd ging ROAC naarstig op zoek naar de gelijkmaker en die hadden de Rippers tweemaal op hun voet. Eerst was het Heemskerk die zijn poging van dichtbij gepakt zag worden door Augustinus en in de laatste minuut zag Pascal de Jong zijn inzet na een vloeiende aanval door diezelfde Augustinus gepakt worden. Zodoende leed ROAC wederom een zure nederlaag tegen Wilhelmus, die na dit weekeinde dus de ranglijst aanvoert.

Tijdens het Paasweekend is ROAC vrij, maar die week er op wacht weer een cruciaal duel wanneer RKDEO op bezoek komt. Uit verloren de Rippers nog met 2-1.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jeffrey de Haas, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hukpes; Cedric den Dekker (85. Martijn van Trigt), Sam van der Geest, Thijs van Seggelen, Loek van der Star (85. Jacco den Hollander); Dick Heemskerk, Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!