S.v. ROAC 1 krijgt flinke dreun van TOGB 1

ROAC heeft bij TOGB de grootste nederlaag van in ieder geval de laatste 20 jaar geleden. Verliezen bij de koploper in de eerste klasse is geen schande voor ROAC, maar als je dat dan 6-0 doet is dat natuurlijk wel een aanfluiting.

Hein Leliveld kon over een relatief fitte groep beschikken, maar moest het wel doen zonder doelman Dammes van der Poel. Van der Poel had de dag ervoor een ongelukje gehad en met tien hechtingen in zijn hoofd was keepen onverantwoord. Logische vervanger in het doel was Casper van der Geest, die vorig seizoen ook veel wedstrijden heeft gekeept toen Van der Poel geblesseerd was aan zijn schouder.

Dat Van der Geest uiteindelijk zeven keer moest vissen (één doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd door het neutrale arbitrale trio) viel de doelman niet te verwijten. Sterker nog, de doelman was de enige die een dikke voldoende mocht noteren en behoedde het team voor een nog grotere afstraffing.

In de eerste 30 minuten was er nog niet zo veel aan de hand, ondanks dat ROAC al zeer slordig speelde en TOGB het spel maakte. Martijn van Trigt had de bezoekers met een vrije kopkans zelfs aan de leiding moeten brengen na een dik kwartier spelen. Maar na de 1-0 voor TOGB vanuit een corner en een opeenstapeling van individuele fouten er voorafgaand, zou het hard gaan. Zeker toen vijf minuten later ook de 2-0 viel na wederom slap optreden van de Rippers.

Na de theepauze leek ROAC even de geest te vinden, maar voordat ROAC TOGB pijn kon doen lag de 3-0 al in het mandje en was de wedstrijd definitief gespeeld. Wederom ging er een corner en meerdere individuele fouten aan vooraf en dat was tekenend voor de wedstrijd. ROAC kon het niet opbrengen om de schade enigszins te beperken en mocht er uiteindelijk met 6-0 vanaf.

ROAC zit in een lastige fase waarin nu voor de vierde keer op rij is verloren. En zeker deze laatste nederlaag hakt er hard in. Vertrouwen zal de groep goed doen en daarvoor is simpelweg een resultaat nodig. Op dit niveau is een resultaat alleen haalbaar als iedereen het maximale eruit haalt bij zichzelf. En zeker in dat opzicht zal de groep komende week in de spiegel kijken.

Komende week gaat ROAC op bezoek bij VUC, wat gezien de ranglijst een concurrent is. Echter heeft het inmiddels complete VUC zoveel kwaliteiten dat zij niet veel onder doen dan een TOGB, getuige ook de 2-0-overwinning op Boshuizen gisteren. ROAC mag een week later direct laten zien dat de 6-0-afstraffing een incident was.

Opstelling ROAC: Casper van der Geest; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Loek van As (75. Cedric den Dekker), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Djimmy Wagter, Yoek Bentvelzen (46. Dick Heemskerk), Martijn van Trigt (75. Thijs van Seggelen).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!