S.v. ROAC 1 krijgt pak slaag in Alkmaar

ROAC is bij AFC ’34 tegen een zeer ruime nederlaag aangelopen. Na een 2-0-ruststand moest ROAC in de tweede helft nog vier doelpunten slikken wat resulteerde in een 6-0-nederlaag.

En die 6-0 was niet eens geflatteerd, AFC ’34 was simpelweg een klasse beter dan dit ROAC. ROAC moet in topvorm verkeren wil het een kans maken tegen een ploeg als AFC ’34 dat tot de titelfavorieten behoort. En die topvorm ontbreekt al een tijdje bij de Paarsen, die ook in Alkmaar weer in het wit uitkwamen.

Het was voor de trouwe Ripse aanhang dus ergens was het wel fijn dat Hugo de Jonge had bepaald dat toeschouwers niet meer welkom mochten zijn bij voetbalwedstrijden, want er viel weinig te genieten voor de Rippers. ROAC kreeg in de tweede helft één heel grote kans om terug in de wedstrijd te komen toen het nog 2-0 stond. Na een prima aanval kwam ROAC in een overtal in het vijandelijke zestienmetergebied, maar het leek of niemand durfde af te drukken. In de tegenstoot, na een vermeede overtreding weliswaar, liet AFC ’34 wel zien hoe je met een man-meer-situatie omspringt en tekende voor de 3-0.

De drie doelpunten die daarna nog vielen toonde eens te meer dat de vorm en het vertrouwen momenteel nog zoek is. Verliezen bij dit AFC ’34 is absoluut geen schande, maar 6-0 is te bont.

Er zit niets anders op dan uithuilen over twee weken opnieuw starten tegen wederom een ploeg uit Alkmaar. Kolping Boys komt op bezoek in Rijpwetering en de Rippers zullen deze wedstrijd moeten benaderen als een finale om het tij te doen keren. Wat dat betreft komt de extra week rust ook niet verkeerd uit. ROAC kampt nog altijd met veel blessuregevallen en rust is welkom. Ook kunnen de koppies weer even leeggemaakt worden, zodat er tegen Kolping Boys weer fris en fruitig aangetreden kan worden.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer (83. Joost van der Geest), Loek van As, Mitchel Boere, Jay Koek (46. Freek Heemskerk); Wessel van der Poel, Kevin de Jong (65. Bart Hogenboom), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Sam van der Geest, Djimmy Wagter (83. Joep Straathof).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!