S.v. ROAC 1 krijgt te weinig tegen UVS 1

Met gezonde spanning werd naar het bekertreffen met zaterdageersteklasser UVS toegeleefd. UVS draait een geweldige voorbereiding met de 7-0-winst op SVC ’08 vorige week als kers op de taart. Niet voor niets wordt UVS als één van de titelkandidaten aangestipt in de eerste klasse. ROAC draait met veel vers bloed weliswaar ook een aardige voorbereiding, maar gevreesd werd dat het niveauverschil tussen ROAC en UVS iets te groot zou zijn.

In tegenstelling tot vorige week kon Bart Jansen deze keer wel weer beschikken over Mitchel Boere en Wessel van der Poel, maar de trainer moest het ten opzichte van vorige wel doen zonder Matty van Benten (blessure) en Djimmy Wagter (vakantie). Nog altijd ook geen Sam van der Geest, Loek van As, Kevin de Jong en Jay Helvensteijn. In de spits maakte Rutger van der Geest zijn basisdebuut en hij zou dat uitstekend invullen.

UVS wist al snel op voorsprong te komen uit een korte corner. Het schot van Loyd van der Wilden was houdbaar geweest als Dammes van der Poel zicht op de bal had gehad. Dat kreeg de doelman nu pas op het laatste moment waardoor hij een antwoord schuldig moest blijven: 0-1. UVS had veel balbezit in deze fase en even leek het doemscenario uit te komen. Toch wist ROAC in de eerste helft ook al een paar keer dreigend te worden. Maar omdat de zuivere eindpass keer op keer ontbrak werden het nog geen grote kansen. Na een kwartier maakten de gasten er wel 0-2 van. Boy Tetteroo was het eindstation van een strakke combinatie.

In de rest van de eerste helft bleef UVS dominant en kreeg het wel wat mogelijkheden, maar het was ook weer niet zo dat ROAC overdonderd werd. De grootste kans voor UVS zou vlak voor rust vanaf elf meter zijn. Een gemakkelijk gegeven strafschop werd door Tavilla op de lat getrapt.

Na rust een compleet andere wedstrijd. ROAC wist dat wanneer het wat zuiverder zou zijn het ook tot kansen zou komen en al vroeg in de tweede helft bleek dat het geval. Na een één-tweetje met Van der Geest vuurde Thijs van Seggelen af. Het gekraakte schot belandde voor de voeten van Koen van Klink en de buitenspeler maakte zijn eerste treffer voor het vlaggenschip: 2-1.

ROAC rook bloed en wist druk uit te oefenen op UVS. Eerst zou Van Seggelen zijn doelpunt al afgekeurd worden wegens buitenspel, maar vooral Jay Koek en Bart Hogenboom kregen allebei na knappe aanvallen een 100%-kans om de verdiende gelijkmaker aan te tekenen. Het afronden was helaas niet overtuigend genoeg, waardoor het 2-1 bleef. UVS kon in de tweede helft niet meer tot uitgespeelde kansen krijgen, alleen bij een corner en een vrije trap waren de gasten nog in de buurt van een treffer.

ROAC heeft het UVS heel lastig gemaakt en was de tweede helft zelfs dominant aan de sterke gasten. Helaas wist ROAC zich niet te belonen, maar ook dit duel biedt weer perspectief met oog op de toekomst. En als ROAC volgende week van SVC ’08 weet te winnen, is de kans zeer groot dat ROAC nog doorbekert in deze sterke poule. Het gaat volgende week dus nog ergens om.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Djordy Strijk; Jay Koek, Wessel van der Poel (81. Bram Wortman), Bart Hogenboom (81. Cas Hoogenboom); Koen van Klink (81. Casper van der Heijden), Rutger van der Geest, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Eén reactie op “S.v. ROAC 1 krijgt te weinig tegen UVS 1”

  • Stratini schreef:

    Super trots op onze mannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!