S.v. ROAC 1 krijgt te weinig

In de strijd tegen directe degradatie had ROAC uiteraard veel baat gehad bij een punt of misschien wel een driepunter tegen middenmoter Assendelft. En hoewel de Rippers daar ook wel recht op hadden, moest opnieuw een nederlaag geslikt worden. Met een nipte 0-1 wist Assendelft met drie punten op zak terug naar Noord-Holland te reizen.

De eerste helft was flauwtjes. Op een prima bespeelbaar grasveld was Assendelft slordig in de eindpassing waardoor de Ripse verdediging ook niet echt getest werd. Alhoewel de behendige aanvallers wel lieten zien over een aardige actie te beschikken. Aan de andere kant was Bart Hogenboom met zijn behendigheid ook een lastige prooi en kreeg hij net als vorige week een redelijke kopkans, maar zonder resultaat. Al met al miste de thuisploeg echter de gretigheid om Assendelft in verlegenheid te brengen. In de 22e minuut kreeg ROAC ook een domper te verwerken toen Assendelft op voorsprong kwam. Een voorzet werd wat van richting veranderd en kwam bij de spits terecht, via de onderkant van de lat wist hij binnen te werken: 0-1.

Na rust kwam Djimmy Wagter in de ploeg voor de niet geheel fitte Jeffrey de Haas en mede door zijn inbreng wist ROAC Assendelft nu vanaf het begin onder druk te zetten. Nu werden de duels op het middenveld wel gewonnen waardoor ROAC een duidelijk overwicht wist te creeren. Dat leidde tot een aantal speldenprikjes, want tot 100% kansen wist ROAC nog niet te komen. Tot de 70e minuut, toen Thijs van Seggelen de bovenkant van de lat raakte. Even daarvoor en daarna claimde ROAC een strafschop toen respectievelijk Wagter en Van Seggelen binnen de zestien omver gekegeld werden. Vooral over overtreding op Van Seggelen waren vriend en vijand het er wel over eens dat die bal op de stip had gemoeten, maar dat gebeurde niet.

Toen ook een kopbal van Wessel van der Poel en een mislukte voorzet van Mitchel Boere op een haar na geen doel troffen werd het duidelijk dat de goal niet meer zou vallen. In de slofase kreeg Assendelft op de counter haar eerste kansen van de tweede helft nadat er risico’s genomen moesten worden. Maar ook de vermoeide aanvallers van de bezoekers kregen het niet meer voor elkaar om te scoren, dus bleef het bij 0-1. En dat resultaat was op basis van de tweede helft niet in lijn met het overwicht van de thuisploeg.

De komende twee weken treft ROAC eerst Legmeervogels en daarna DSOV. Het zijn de enige twee overgebleven concurrenten voor ROAC om aan directe degradatie te ontsnappen. ROAC zal ze moeten benaderen als finales.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander (85. Joost van der Geest), Jay Koek, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Wessel van der Poel, Kevin de Jong (78. Casper van der Heijden), Jeffrey de Haas (46. Djimmy Wagter), Thijs van Seggelen, Loek van As; Bart Hogenboom.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!