S.v. ROAC 1 laat dure punten liggen

Uit bij LSVV heeft ROAC dure punten laten liggen. In een wedstrijd waarin ROAC het betere van het spel had, verreweg het meeste balbezit had en ook de meeste kansen afdwong werd er met 2-0 verloren.

Na afloop heerste de teleurstelling bij de Rippers. LSVV is naar alle waarschijnlijkheid een ploeg die onderin zal gaan meedraaien en zal daardoor normaal gesproken een concurrent zijn voor ROAC. En kijkend naar deze wedstrijd kan ook geconcludeerd worden dat LSVV geen hoogvlieger is. Het komt namelijk niet vaak voor in de eerste klasse dat ROAC van het veld stapt en betere statistieken kan weerleggen dan de tegenstander.

In de eerste helft had ROAC al veel meer balbezit dan LSVV, maar waren de mogelijkheden nog wel in evenwicht, dus met een 0-0-ruststand viel prima te leven. In de tweede helft zou ROAC 45 minuten lang het heft in handen nemen, maar wist het niet tot scoren te komen. LSVV deed dat wel vanuit een corner na een minuut of 55. Voorafgaand aan deze corner zou een overduidelijke handsbal voorafgaan, maar het neutrale arbitrale trio ontging het voorval. Zuur voor ROAC, maar het zou het enige smetje zijn op een verder foutloos optreden van de referees.

Los daarvan had ROAC nog alle tijd om de 1-0-achterstand weg te werken. ROAC kreeg daar ook kansen voor. Sam van der Geest kreeg een open kopkans en ook Thijs van Seggelen had de gelijkmaker meerdere keren op zijn voet. Maar ROAC miste stootkracht in de afwerking. In de laatste tien minuten ging ROAC alle risico’s nemen om er in ieder geval een gelijkspel uit te slepen. Dat lukt niet, sterker nog, in de blessuretijd scoorde LSVV op de counter de 2-0. En daarmee toonde de thuisploeg zich ongelofelijk efficient.

ROAC had op zijn minst een puntje, maar eigenlijk drie punten mee moeten nemen vanuit Zuid-Scharwoude, maar dat werden er nul. Komende weekend krijgt ROAC thuis tegen Legmeervogels de kans om de bittere nasmaak weg te spoelen.

Namens de thuisclub maakte Michel Bes een fraaie fotoserie van het duel. Deze kun je op zijn Facebookpagina bekijken: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=MBSportfoto&set=a.3118228268421334

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jay Koek (65. Kevin de Jong), Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Loek van As, Floris Hupkes; Wessel van der Poel (65. Joep Straathof), Jeffrey de Haas, Thijs van Seggelen; Sam van der Geest, Bart Hogenboom (75. Djimmy Wagter).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!