S.v. ROAC 1 laat het liggen in Amsterdam

De ene trip naar Amsterdam is de andere niet. Waar de Rippers twee weken geleden bij AGB nog kansloos met 6-0 ten onder gingen, had het het afgelopen zondag bij SDZ recht op minimaal een punt.

Maar zoals de titel al doet vermoeden, ging ROAC met lege handen naar huis en dat was een flinke domper. Juist omdat ROAC op basis van de kansenverhouding en misschien ook wel op basis van het veldspel voor het eerst dit seizoen een resultaat op vreemde bodem had moeten halen.

In de eerste helft had SDZ een overwicht, was het dreigend maar kwam de thuisploeg niet tot een serieuze kans. ROAC had met een kopbal van Wessel van der Poel al een speldenprik uitgedeeld, maar vlak voor rust had ROAC op voorsprong moeten komen. Na flink storen in de Amsterdamse defensie mocht Bart Hogenboom vogeltjevrij op het Amsterdamse doel af. De vrijheid deed de bedrijvige aanvaller geen goed, want Hogenboom schoot snoeihard maar onbesuisd over.

Na een uur spelen wist SDZ op voorsprong te komen nadat de Ripse defensie het even niet goed voor elkaar had. SDZ toonde zich wel efficient en benutte deze grote kans: 1-0. Maar SDZ wist vervolgens niet door te drukken. Sterker nog, ROAC trok het duel naar zich toe en invaller Casper van der Heijden kreeg al snel een dot van een kans die hij helaas niet lekker wist te raken. Maar een kwartier voor rust kreeg ROAC loon naar werken. Een vrije trap werd matig verwerkt door de Amsterdamse goalie en in de kluts die volgde wist Jeffrey de Haas de verdiende 1-1 binnen te prikken.

Gezien het wedstrijdbeeld op dat moment, was het logischer geweest wanneer ROAC ook de winnende gescoord zou hebben, maar niets was minder waar. Uit het niets zou vlak voor tijd de 2-1 vallen, na een moment van concentratieverlies in het Ripse centrum. Helemaal vrijstaand kon de spits van dichtbij de winnende binnen koppen.

Toch perste ROAC er nog een slotoffensief uit. En dat zou zelfs nog beloond worden met de 2-2, maar die werd om onduidelijke redenen afgekeurd door de dienstdoende referee. Twee SDZ-spelers liepen elkaar weliswaar onderste boven, maar daar was geen Ripper bij in de buurt. En zo werd er uiteindelijk toch weer een nederlaag geleden in een uitwedstrijd.

Komende donderdag en zondag speelt ROAC twee keer thuis tegen respectievelijk fc Uitgeest en LSVV. In de strijd tegen degragatie twee cruciale wedstrijden, dus schroom vooral niet om het vlaggenschip te komen supporten.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Jay Koek, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Wessel van der Poel, Jeffrey de Haas, Thijs van Seggelen (70. Casper van der Heijden), Loek van As; Kevin de Jong, Bart Hogenboom.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!