S.v. ROAC 1 laat Hoofddorp 1 struikelen

ROAC is het jaar 2022 prachtig begonnen door Hoofddorp op het eigen Hertogspark met 1-0 te verslaan. Het betekende direct ook de eerste overwinning van het seizoen voor de Rippers en daardoor wordt minimaal 1 week afstand genomen van de laatste positie.

Hoofddorp kwam als favoriet naar Rijpwetering met 10 punten uit 7 duels. Daarnaast moest Gidon Reinders Folmer het doen met een flink uitgedunde selectie. Vrijwel het gehele middenveld was niet beschikbaar. Zo waren Loek van As, Wessel van der Poel en Joost van der Geest op wintersport en moest Jeffrey de Haas geblesseerd toekijken. Ook doorschuiven vanuit de achterste linie werd lastig doordat ook Jay Koek (wintersport) en Jim van der Meer (geblesseerd) niet inzetbaar waren. Het betekende dat Thijs van Seggelen en Bart Hogenboom als middenvelders werden geposteerd. Daarnaast kan er ook op aanvaller Joep Straathof al maanden geen beroep worden gedaan vanwege blessures. Casper van der Heijden maakte zijn basisdebuut als spits en de bank bestond met Djordy Strijk, Rick van der Geest, Cas Hogenboom en Olaf Koek louter uit potentiële debutanten. De eerstgenoemde zou ook zijn debuut maken en deed dat zeer verdienstelijk. Alleen bankzitter Jay Helvensteyn had ervaring in de hoofdmacht.

De nieuwe trainer Bart Jansen had Hoofddorp toevalligerwijs aan het werk gezien vlak voor de winterstop en had zijn bevindingen doorgespeeld aan Reinders Folmer. ROAC wist wat het kon verwachten en paste daarop de formatie aan. In de praktijk kwam het er op neer dat middenvelder Kevin de Jong als extra centrale verdediger kwam te spelen.

Hoofddorp had in de eerste helft het meeste balbezit en al vroeg in de wedstrijd resulteerde dat in 2 pogingen vanuit de tweede lijn. Ook moest Dammes van der Poel zijn eerste, maar zeker niet zijn laatste, kunsten laten etaleren om een kopbal onschadelijk te maken. Na een half uur kwam ROAC iets meer uit haar schulp en was het ook dichtbij de openingstreffer toen een klutsbal uit een vrije trap rakelijks naast het doel van Hoofddorp knalde. Vlak voor rust zwijnde ROAC toen wederom een kopbal uit een corner ROAC fataal leek te worden. Echter bracht Hogenboom redding op de doellijn waardoor het doel schoon bleef.

Na rust was het een minuut of twintig wat gezapig, maar ontbrandde de wedstrijd na de 1-0. Een vrije trap op eigen helft werd door Jacco den Hollander naar voren gepompt. Gedragen door de wind maakte de Hoofddorpse goalie een inschattingsfout en kegelde hij Van der Weijden naar de grond in plaats van dat hij de bal weg sloeg. Van Seggelen eiste de penalty op legde hem in het hoekje: 1-0.

Uiteraard zou Hoofddorp geen genoegen nemen met een nederlaag en werd de druk opgevoerd. De backs kwamen dieper te spelen en Hoofddorp begon ook opportunistischer te spelen. Veel hoge ballen werden voorgegooid terwijl ROAC steeds verder werd teruggedrongen. Maar Van der Poel was heer en meester in zijn doelgebied en plukte vrijwel alles weg. Die ene keer dat hij uitgleed schoten verdedigers hem te hulp om op de lijn alsnog tijdig te blokken. Ook twee vrije trappen rond het zestienmetergebied waren prooi voor de doelman.

In de laatste tien minuten zette Hoofddorp haar laatste troef in door een grote stormram in te brengen. Sam van der Geest werd teruggehaald om hem onschadelijk te maken waardoor ROAC het duel met 6 verdedigers eindigde. In de absolute slotfase leek Hoofddorp het verdiende doelpunt alsnog te krijgen. Na een klutsbal was Van der Poel eindelijk gepasseerd, maar nu wist de ingevallen Helvensteyn met een uiterste inspanning de bal van de lijn te halen.

Na 95 minuten was het welletjes geweest en mocht ROAC de eerste driepunter van het seizoen noteren. Een welkome opsteker met een gehavede groep, wat het alleen maar fraaier maakte. ROAC had niets te klagen over het geluk, maar dwong het ook af doordat iedereen voor iedere meter strijd heeft geleverd. Volgende week wacht het cruciale duel tegen DSOV. De ploeg die de rode lantaarn heeft overgenomen van ROAC sinds gistermiddag 15:50u.

De heren van Leiden Amateurvoetbal waren aanwezig om het duel op video vast te leggen. De samenvatting zie je hier: https://leidenamateurvoetbal.nl/2022/zaterdag/1steklasse/samenvatting-roac-hoofddorp-zondag-13-februari/

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander; Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Kevin de Jong, Floris Hupkes; Bart Hogenboom, Thijs van Seggelen (72. Djordy Strijk); Sam van der Geest; Casper van der Heijden (80. Jay Helvensteyn), Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!