S.v. ROAC 1 lijkt klaar na nederlaag bij Pancratius 1

Met voor ROAC nog vijf wedstrijden te gaan lijken de Rippers nergens meer om te spelen. De kansen op een derde periode zijn verkeken na de 3-1-nederlaag bij Pancratius. Omdat het gat met de degradatiestreep nog steeds negen punten is hoeft ROAC ook niet meer naar onderen te kijken.

Op het kunstgras in Badhoevedorp kreeg het publiek een saaie eerste helft voorgeschoteld. Pancratius liet in balbezit leuke dingen zien, maar was onzuiver in de afrondende fase. ROAC kreeg wat kansen op de counter, maar het was allemaal niet spectaculair. De ruststand was dan ook 0-0.

Na rust kwam de wedstrijd direct los. Pancratius kreeg een grote kans na een uitgespeelde aanval, maar hetzelfde gold voor ROAC. Floris Hupkes had de bal voor het inschuiven, maar besloot het toch aan Dick Heemskerk over te willen laten, het gaf de bezoekers de kans om ertussen te komen. In de 51e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Bij een corner was Sam van der Geest zijn man kwijt die vervolgens raak kopte: 1-0.

Het speelbeeld begon te kantelen. Nu was het ROAC wat het balbezit had en de druk opvoerde. Mitchel Boere werd na een prima aanval vrij voor het doel gezet, maar raakte het leer compleet verkeerd. In de 75e minuut kwam daar toch de verdiende gelijkmaker. Koud in het veld knikte Joost van den Bosch raak na een corner van Rudolf Bax: 1-1.

Twee minuten later keek ROAC alweer tegen een achterstand aan. Een vrije trap werd voorgeslingerd en deze keer werd Freek Heemskerk in de lucht geklopt. Met een lullig boogje verdween de bal over Dammes van der Poel in het net: 2-1. In het slotoffensief zocht ROAC nadrukkelijk de gelijkmaker. Gezien het wedstrijdbeeld had het daar ook wel recht op, maar de bal wilde niet goed vallen. In de absolute slotseconde werd een korte terugspeelbal van Hupkes door Van der Poel op de jagende buitenspeler geschoten die vervolgens in het lege doel kon binnenschuiven. Het was direct het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Toch een teleurstelling voor ROAC. Dit seizoen bleek de combinatie tussen ROAC en kunstgras geen groot succes. In de negen competitiewedstrijden op nepgras werd alleen bij Teylingen een driepunter genoteerd, werd er één keer gelijkgespeeld (thuis tegen RKDEO) en zeven keer verloren. Dat is 0,44 punten per wedstrijd. Van de overige twaalf wedstrijden op natuurgras werden er zeven gewonnen, drie gelijkgespeeld en slechts twee verloren. Dat zijn gemiddeld twee punten per wedstrijd.

Hoe dan ook, ROAC lijkt dit seizoen enkel nog om de eer te spelen. Zeker als buurman DOSR volgende week op bezoek komt.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Rudolf Bax, Jeffrey de Haas (80. Loek van As), Sam van der Geest; Djimmy Wagter (74. Joost van den Bosch), Dick Heemskerk, Martijn van Trigt.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!