S.v. ROAC 1 loopt tegen eerste competitienederlaag aan

Na acht wedstrijden ongeslagen te zijn geweest moest ROAC gisteren haar meerdere erkennen in het Utrechtse Sporting ’70. De bezoekers keerden met een 0-2-overwinning huiswaarts.

ROAC begon de wedstrijd best oké. Zonder de geblesseerde Bart Hogenboom en de vakantievierende Koen van Klink werden snel twee kansen afgedwongen. Djimmy Wagter twijfelde de eerste keer net te lang en bij zijn tweede poging bracht de doelman redding. Na een minuut of twintig kantelde het duel wat meer in het voordeel van de bezoekers die dit vooral met energie afdwongen. Toch kwam de voorspong een beetje uit de lucht vallen. In de omschakeling pofiteerde Sporting van de ruimte en kon de spits een voorzet binnen schieten. In de slotfase kreeg Wagter de kans om de stand gelijk te trekken, maar wederom bracht de doelman redding.

In de tweede helft probeerde ROAC de duimschroeven aan te draaien, maar de creativiteit ontbrak. Loek van As kreeg in de 60e minuut wel een prima schotkans van 17 meter nadat een vrije trap was uitgelokt, maar ook dit schot kon de doelman niet verontrusten. Sporting kreeg steeds meer ruimte, maar was niet in staat om het duel definitief op slot te gooien. In de laatste 20 minuten ging ROAC alles-of-niets spelen en werd Freek Heemskerk van de laatste linie naar de voorste gestuurd. In de 82e minuut leek dat zijn vruchten af te werken, Heemskerk draaide een meter of 10 voor het vijandelijke doel kort weg maar werd toch redelijk opzichtig naar de grond getrokken waardoor een open schietkans werd ontnomen. Helaas wilde de scheidsrechter er niet aan en tot onsteltenis van heel ROAC kregen de Rippers dus geen penalty. In de minuut die volgde profiteerde Sporting uiteindelijk wel van de ruimte en scoorde het de 0-2. Daar zou het ook bij blijven. Het slotoffensief wat ROAC in de laatste wedstrijden veel opleverde was tegen Sporting ook niet doortastend genoeg.

Het is weer even wennen om de zure smaak van verlies te proeven, maar het was gisteren niet goed genoeg om het Sporting heel lastig te maken. Voor nu is het wonden likken en zorgen dat het team komende week in Amsterdam tegen ZSGOWMS weer een vuist kan maken.

Opstelling: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Jay Koek; Loek van As (62. Jay Helvensteijn), Matty van Benten, Wessel van der Poel (75. Djordy Strijk); Djimmy Wagter (62. Sven Hoogeboom; Sam van der Geest; Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!