S.v. ROAC 1 loopt twee punten mis bij KDO 1

ROAC heeft het in De Kwakel nagelaten om een driepunter binnen te halen door in de blessuretijd de gelijkmaker te incasseren. Gezien het wedstrijdbeeld was een puntendeling wel terecht, maar wanneer je hem zo laat pas tegen krijgt voelt dat zuur.

In de Ripse ziekenboeg was het weer stuivertje wisselen. Floris Hupkes was weer present, terwijl Sam van der Geest weer afwezig was. Tijdens de wedstrijd zelf zou Thijs van Seggelen afhaken wegens een hamstringblessure en moest Mitchel Boere behandeld worden aan een flinke jaap boven zijn oog. Boere zou de wedstrijd wel uitspelen, maar ging direct na de wedstrijd door naar het ziekenhuis om te laten hechten. Er was ook positief nieuws te melden: Martjin van Trigt maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree.

Over het potje voetbal kunnen we eerlijk zijn, deze was niet om aan te gluren. De keiharde wind, maar vooral de dramatishce staat van het grasveld mochten als serieus excuus worden aangedragen. Toch werd er gescoord in de eerste helft. Vlak voor rust werd een uittrap van Dammes van der Poel meegenomen door de wind, waardoor een verdediger van KDO zich verkeek en geen andere optie meer zag dan zijn arm te gebruiken om de bal te controleren. Dat deed hij in zijn eigen zestien, waardoor een penalty een logisch gevolg was. Thijs van Seggelen trapte voor de derde keer dit seizoen raak: 0-1.

Na rust volgde een fase waarin ROAC redelijk voetbal liet zijn, maar niet tot grote kansen kwam. KDO probeerde wel aan te zetten, maar zat aardig in de tang. Eén prima kans wist de thuisploeg te creëren, maar deze werd naast getrapt. In de blessuretijd ging het alsnog mis voor de Rippers. Een gemiste overtreding, een paar persoonlijke fouten van de Rippers en een dosis pech leidde de 1-1 in. De uiteindelijke voorzet werd zodanig van richting veranderd dat hij met een rare boog over iedereen bij de tweede paal belandde. Matthijs van Rijn was de enige die dit had verwacht en kon van dichtbij de 1-1 binnen tikken.

Zuur voor ROAC. ROAC blijft nu in de middenmoot hangen, terwijl men de aansluiting met de subtop had kunnen pakken. Komende zondag speelt ROAC de streekderby tegen Foreholte. De Voorhouters staan momenteel op de laatste plaats, dus zullen extra gebrand zijn.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Loek van As (74. Joost van den Bosch), Jeffrey de Haas, Rudolf Bax; Thijs van Seggelen (88. Jim van der Meer), Dick Heemskerk, Loek van der Star (81. Martijn van Trigt).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!