S.v. ROAC 1 maakt geen fout bij DSO

ROAC heeft het traditioneel lastig met laaggeklasseerde ploegen. Onderschatting wil er dan nog wel eens insluipen, waardoor ROAC het zichzelf onnodig lastig maakt. Zo verspeelde ROAC vorig jaar in de 5e klasse nog twee punten tegen nummer laatst GSV, daar het eerder in het seizoen van diezelfde ploeg nog met 1-11 won. Vandaag stond DSO op het programma, en automatisch beginnen supporters dan over de wedstrijd tegen GSV van vorig jaar. Blijkbaar heeft ROAC geleerd van de fouten van vorig seizoen, want vandaag kwam de ploeg geen enkel moment in de problemen. Wel kan de ploeg het zich verwijten dat het slecht 0-5 werd, want kansen om met dubbele cijfers te winnen waren er genoeg.

Het valt ook niet mee om tegen DSO een beste wedstrijd te spelen. DSO staat op het punt te verhuizen naar een prachtig nieuw sportpark, waardoor het huidige sportpark wordt verwaarloosd. Tel daarbij het regenachtige en grauwe weer… Het zijn niet de meest inspirerende accomodaties. Ook is het team van DSO niet in staat om het tegenstanders lastig te maken. Resultaat; een ééntonige wedstrijd zonder al te mooi voetbal. Desalniettemin duurde het nog 20 minuten voordat ROAC op voorsprong wist te komen. Voorstopper Erikvan Zeil knikte een vrije trap binnen en maakte daarmee zijn tweede goal van het seizoen. Het was een welkome voorsprong aangezien er, ondanks het kwaliteitverschil, niet heel veel werd gecreëerd. Vijf minuten later wist Loek de Blauw uit de mooiste aanval van de wedstrijd van dichtbij de 0-2 binnen te schuiven. De koppies gingen hangen bij DSO, en als zij enige hoop hadden om te stunten vandaag was dat nu definitief verdwenen. Voor rust viel ook nog de 0-3. De vroeg ingevallen Chiel Hillebrand (Ricardo Bakker moest geblesseerd afhaken) probeerde het maar eens van afstand. Zijn schot leek houdbaar, maar door het gladde veld kon de Zoetermeerse keeper geen grip op de bal krijgen.

De jarige Loek de Blauw trakteerde zijn teamgenoten op een doelpunt

De jarige Loek de Blauw trakteerde zijn teamgenoten op een doelpunt

In de tweede helft zakte het niveau. DSO leek er weinig zin meer in te hebben en begon maar alvast met tijd rekken en de paarsen leken het ook wel best te vinden. De tweede helft speelde zich ook compleet af op vijandig gebied, maar de eindpass ontbrak vaak. En als er iemand vrij voor de keeper werd gezet, miste hij of werd hij afgevlagd door de grensrechter. Toch wist ROAC nog tweemaal te scoren. Invaller Mario van Duinen scoorde de 0-4 en in de laatste minuut mocht Joost van den Bosch de 0-5 binnen schieten.

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten, de 3 punten zijn binnen en daar ging het om. Positief punt is dat ROAC sinds 11 oktober vorig jaar voor het eerst weer een uitwedstrijd wist te winnen. Ook heeft ROAC door de overwinning de 3e plaats overgenomen van Stompwijk’92. Met nog drie wedstrijden op het programma moet ROAC het wel heel bont maken om na-competitie in gevaar te brengen. Alle overige wedstrijden van vandaag werden afgelast of gestaakt vanwege het weer.

Opstelling: Bob Brugman; Perry van der Geest; Erik van Zeil; Freek Heemskerk; Jeffrey de Haas; Ricardo Bakker (17. Chiel Hillebrand); Mitchel Boere (70. Loek van As); Dick Heemskerk; Thijs van Seggelen (55. Mario van Duinen); Loek de Blauw; Joost van den Bosch.

Overige uitslagen:
Bernardus-Nieuwkoop afg.
Altior-Floreant afg.
Soccer Boys-NSV’46 1-0 (gest.)

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!