S.v. ROAC 1 maakt het zichzelf onnodig lastig tegen GSC ESDO 1

ROAC heeft tegen ESDO voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd in winst omgezet. Uiteindelijk viel de beslissing pas laat in wedstrijd, waardoor de wedstrijd wel spannend bleef. En dat was helemaal niet nodig, want de thuisploeg kregen kansen zat om een riante overwinning te boeken.

Erwin van der Lugt besloot het team op te stellen dat vorige week in de tweede helft uitstekend had gepresteerd bij Delft. Zijn plan viel echter in duigen toen Martijn van Trigt in de warming-up uitviel met een lichte spierblessure. Zodoende mocht Loek van der Star toch starten. Cedric den Dekker en de van een schorsing teruggekeerde Dick Heemskerk hielden naast Van Trigt de bank warm.

Onder perfecte weersomstandigheden floot De Groot om 14:00 uur af voor het begin van de wedstrijd. De vorige keer dat deze jonge scheidsrechter bij ROAC floot, hielden de Rippers een vreemde nasmaak over aan het duel. Tegen ESDO liet De Groot echter zien dat het vertrouwen van de KNVB in hem terecht is. Zonder de wedstrijd dood te fluiten en met kaarten te strooien had hij negentig minuten lang de controle over het duel.

In de beginfase trok ESDO zich niet terug. Ondanks de twee punten die hen afgelopen maandag in mindering werden gebracht en de afstraffing tegen Wilhelmus vorige zondag straalde de hekkensluiter vertrouwen uit. Met individueel prima voetballers en een paar jongens die de grens van het toelaatbare opzoeken om er vervolgens overheen te gaan wist ROAC dat geen makkie zou worden. Toch bleek al snel dat ROAC voetballend beter in elkaar stak.

In de eerste helft zou ESDO eigenlijk geen één keer gevaarlijk worden, terwijl de Rippers al een keer of vier hadden moeten scoren. Vooral met het hoofd werd ROAC gevaarlijk. Sam van der Geest kon tweemaal vrij inkoppen en Rudolf Bax mocht het ook een keer proberen. Hoe die het deed, deed hij het, maar steeds stond doelman Atalar Cuneyt op de juiste plek om de bal uit zijn doel te stompen. Schoten van Pascal de Jong, Loek van der Star en Bax wist de Haagse goalie ook onschadelijk te maken. De grootste kans was echter voor Thijs van Seggelen. Vlak voor rust schoot hij een voorzet van Van der Geest over het lege doel.

In de tweede helft zette ESDO eventjes aan en dat resulteerde in een goede kans. Nordin Zambib mocht van een meter of zestien uithalen en schoot maar net over het doel heen. Na tien minuten begon ROAC weer te domineren. Wederom was het Van Seggelen die na een prima aanval vrij mocht inschieten. Weer ging de bal over het doel. Toen Van der Geest en De Jong wederom twee riante kopkansen miste leek het verhaal steeds lastiger te worden. Want zolang het 0-0 bleef, leefde ESDO nog.

In de 70e minuut kreeg ROAC de deksel bijna op de neus. Bij een spaarzame uitbraak dwong ESDO een vrije trap af op een fraaie positie. Yassin Irzi ging achter de bal staan en krulde het leder over de muur op de paal. Niet veel later kon ROAC dan eindelijk de score openen. Van der Star miste oog-in-oog met Cuneyt, maar dwong wel een corner af. Freek Heemskerk kopte in de korte kruising raak, maar op datzelfde moment werd De Jong naar de grond getrokken en floot De Groot voor een strafschop. Hoewel Van Seggelen niet best in de wedstrijd zat nam hij wel zijn verantwoordelijkheid en zette hij ROAC op 1-0.

ESDO bracht wat extra lengte in de ploeg en probeerde met opportunisme toch nog een resultaat te behalen. Maar net als tegen Delft stond het prima en gaf ROAC vrijwel niets weg. De Jong kreeg nog twee mogelijkheden om het duel definitief op slot te gooien, maar het bleef bij 1-0 en dat was genoeg voor de drie punten.

Met twee overwinningen op rij gaat ROAC toch met een positief gevoel de winterstop in. De club gaat zich opmaken voor het jaarlijkse ROAC-futsaltoernooi en focust zich daarna pas weer op de competitie wanneer Hillegom-uit op het programma staat.

Opstelling: Roeland Daalmeijer; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Loek van As, Rudolf Bax; Thijs van Seggelen, Pascal de Jong, Loek van der Star.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!