S.v. ROAC 1 mag zich opmaken voor een toetje

Zou het een goed seizoen of een topseizoen worden? Dat was de vraag die trainer Hein Leliveld zijn spelersgroep stelde tijdens de wedstrijdbespreking voor het duel tegen Laakkwartier. Met nog maar 1 duel te spelen kon ROAC zich bij winst van de tweede plek en daarmee nacompetitie verzekeren. Bij een ander resultaat kon ROAC zomaar overal naast grijpen.

En dat zou toch wel een smetje geweest zijn op dit seizoen. Als je zo lang ‘best of the rest’ bent geweest, zou het mislopen van nacompetitie als een domper hebben gevoeld. Aan de andere kant, wie voorafgaand na dit seizoen had geroepen dat ROAC tweede zou eindigen was voor gek verklaard. En zeker als je ziet hoeveel sterkhouders ROAC tijdens dit seizoen heeft moeten missen, maakt dat de prestatie alleen maar knapper.

Wat dat betreft was het duel tegen Laakkwartier misschien wel exemplarisch. Nog altijd zonder de geblesseerden Martijn van Trigt, Loek van der Star, Joost van den Bosch en Yoek Bentvelzen heeft Leliveld nauwelijks nog aanvallers tot zijn beschikking. Tot overmaat van ramp viel in de warming-up zijn spits Dick Heemskerk ook nog eens uit. Sam van der Geest werd naar de spits doorgeschoven en junior Bart Hogenboom maakte zijn basisdebuut.

ROAC moest dus winnen, maar dat gold ook voor Laakkwartier. De gasten waren officieel nog niet veilig, zelfs niet na de 5-2-winst afgelopen zondag op Foreholte. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Grote kansen vielen er niet te noteren, al moest Dammes van der Poel wel in actie komen door een poging van afstand fraai uit de kruising te tikken. In de 35e minuut ging het wel mis. Balverlies op het Ripse middenveld leed een counter in en Mitchel Boere werd verleid tot het maken van een overtreding binnen het strafschopgebied. Referee Jesse Verduijn wees naar de stip en spits Bilal Aydin schoot gedecideerd raak: 0-1.

Gelukkig voor de Rippers werd de schade voor rust nog hersteld. Van der Geest werd diep gestuurd en schoot in de korte bovenhoek raak: 1-1.

Na rust wist ROAC het duel vrij snel naar zich toe te trekken. Basisdebutant Hogenboom zou daarin een cruciale rol spelen. In de 53e minuut bracht hij Thijs van Seggelen in stelling en de buitenspeler schoot met een droge schuiver raak in de verre hoek: 2-1. Vijf minuten later waren de rollen omgedraaid. Met een heerlijke steekbal stuurde Van der Geest Van Seggelen weg. Van Seggelen vond Hogenboom die met links raak knalde: 3-1.

In de fase die volgde werd duidelijk dat Laakkwartier over voldoende kwaliteit beschikt, maar dat geen team is. Jongens gingen puur voor eigen resultaat en speelden daarmee het hechte ROAC in de kaart. Verder dan een paar afstandspogingen kwamen de bezoekers niet meer. Als ROAC wat geconcentreerder was gebleven in de aanval had het zelf de score kunnen opvoeren. Maar de 3-1 was meer dan genoeg toen Verduijn na 92 minuten affloot.

En zo eindigde ROAC als tweede en speelt het komende zondag thuis tegen SVV uit Schiedam. Bij winst plaatst ROAC zich voor de volgende ronde. Wat het resultaat ook mag worden, ROAC mag trots zijn op de unieke teamprestatie die zij dit seizoen hebben gerealiseerd.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Bart Hogenboom (89. Rutger van der Geest), Jeffrey de Haas, Loek van As (80. Cedric den Dekker); Thijs van Seggelen, Sam van der Geest, Djimmy Wagter (75. Rudolf Bax).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!