S.v. ROAC 1 meest gelukkige in derby tegen DOSR 1

ROAC heeft gisteren uitstekende zaken gedaan door DOSR met 2-0 te verslaan. In een typische derby, met slecht voetbal en een fantastische entourage, sloeg ROAC na rust twee keer toe uit een standaardsituatie.

DOSR-trainer Thomas Duivenvoorden probeerde voorafgaand aan het duel zand in de ogen te strooien bij Hein Leliveld door een fictief basiselftal op het digitale wedstrijdformulier te zetten. Het mocht allemaal niet baten, want Leliveld had niet zoveel te kiezen wat betreft de Ripse line-up. Topscorer Martijn van Trigt zit voorlopig nog langs de kant vanwege een schorsing en de persoon (Marnick Ouwehand) die dat plekje eventueel had kunnen opvullen zat in New York. De linksbackpositie was ook een ding. Floris Hupkes was op skivakantie, waarop Leliveld Ricardo Bakker op de linksbackpositie stalde. Jim van der Meer startte voor de derde keer op rij als rechtsback.

Zoals eerder vermeld was het voetbal slecht. Twee ploegen in de onderste regionen, die vooral niet willen verliezen van elkaar, zorgen in de regel voor weinig spektakel. De keiharde wind en de matige grasmat mochten deels als excuus worden aangevoerd. In de eerste helft kwam ROAC niet verder dan twee pogingen vanuit de tweede lijn. De grootste kans was voor DOSR, maar Bob Brugman redde bekwaam op de inzet van Julian Dobbe.

In de eerste helft was DOSR iets dominanter, de tweede helft zou ROAC dat zijn. Mede door de snelle 1-0 en 2-0. In de 51e minuut was het Sam van der Geest die een vrije trap van Rudolf Bax fraai in de verre hoek knikte: 1-0. Een kleine tien minuten later was weer Bax met een puntgave assist, deze keer vanuit een corner, op Loek van der Star. De spits knikte raak en zette zijn ploeg op 2-0.

Niet veel later wisselde DOSR aanvallend en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het was allemaal niet overtuigend genoeg. DOSR kreeg in het slot van de wedstrijd twee kansen, maar ook hier werd te weinig mee gedaan. Het was duidelijk dat ROAC dit niet meer uit handen zou geven en dat zou ook niet meer gebeuren. DOSR verloor voor het eerst sinds november 2016 en ROAC won voor het eerst sinds april 2012 weer eens van DOSR.

Hoewel de punten zeer welkom zijn, vergroot ROAC het gat met de degradatiestreep niet. Dat mocht de pret niet drukken. De overwinning werd gevierd en mede dankzij de bezoekers uit Roelofarendsveen zou het nog lang gezellig blijven in het clubhuis. De avond werd afgesloten in De Vergulde Vos, waar de selectie van ROAC aan de spareribs mocht vanwege de winst in de derby.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jim van der Meer, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Ricardo Bakker; Dick Heemskerk, Jeffrey de Haas, Sam van der Geest (82. Loek van As), Rudolf Bax; Thijs van Seggelen, Loek van der Star.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!