S.v. ROAC 1 met lege handen na VUC-uit

ROAC heeft bij VUC geen resultaat weten te behalen. De thuisploeg won met 2-1 en nam daardoor afstand van ROAC. ROAC blijft door de nederlaag in de gevarenzone bivakkeren.

Sportpark Het Kleine Loo heeft afgelopen zomer een jasje uitgedaan wat betreft de entourage. De klassieke en prachtige hoofdtribune staat er weliswaar nog, maar het natuurgras is vervangen voor plastic en om het hoofdveld zijn er veel bomen gesneuveld ten opzichte van twee jaar terug. Gezegd moet worden; de kwaliteit van het kunstgras is prima.

In het eerste half uur was de kwaliteit van het veldspel ook prima. ROAC speelde bij vlagen uitstekend voetbal en was dreigend. Freek Heemskerk kreeg een kopkans, maar het wil nog niet lukken dit seizoen. Ook Thijs van Seggelen kon meerdere keren aanleggen, maar zag zijn schoten vaak worden geblokt. Eenmaal gebeurde dat met de handen van een Hagenaar, maar referee Jesse Verduijn zag er geen strafschop in.

VUC moest het in de eerste helft hebben van de twee corners. Want beide corners leverde een kopkans op voor de thuisploeg, iets wat de Rippers zichzelf mogen aanreken. Dammes van der Poel kon echter redding brengen. Toch kwam VUC op voorsprong. Vlak voor rust ging Youri Buwalda Freek Heemskerk voorbij en wist hij de vrij staande Richard Versteden op het hoofd te bedienen: 1-0.

Na de thee was ROAC dichtbij de gelijkmaker. Rudolf Bax bediende Dick Heemskerk en de spits haalde knap uit, maar raakte de onderkant van de lat. In de 60e minuut was het aan de andere kant wel raak, Buwalda was Floris Hupkes te slim af en schoot van een meter of twintig knap raak: 2-0. Van der Poel hield ROAC vervolgens in de race door een één-op-één en wederom een kopkans uit een corner te stoppen.

In de 77e minuut werd het weer spannend nadat Van Seggelen Martijn van Trigt na een prima aanval wist te vinden. Van Trigt krulde in de verre hoek raak: 2-1. ROAC begon aan een slotoffensief, maar miste de creativiteit om tot echt grote kansen te komen. De doelman van VUC moest nog wel een aantal keren gestrekt voor pogingen uit de tweede lijn, maar het bleef bij 2-1.

Een teleurstellende middag voor de Rippers. Ook omdat het Bax geblesseerd zag uitvallen. Omdat Loek van der Star deze week op zijn werk geblesseerd raakte heeft Hein Leliveld inmiddels weer te maken met een goed gevulde ziekenboeg. Hoe dan ook worden de komende twee wedstrijden cruciaal. Eerst tegen Alphen thuis en de week erop de derby in Roelofarendsveen.

Opstelling: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Loek van As (67. Djimmy Wagter), Jeffrey de Haas, Rudolf Bax (75. Joost van den Bosch); Thijs van Seggelen, Dick Heemskerk, Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!