S.v ROAC 1 met lege handen uit Hillegom

In plaats van op de gebruikelijke zondag mocht ROAC afgelopen weekend voor de verandering eens op zaterdag uitkomen in de competitie. Regiogenoot Hillegom had het verzoek neergelegd bij de Rippers om op zaterdag 17:00u te spelen, om er na afloop met zijn allen nog een leuk feestje van te maken.

Dat laatste is zeker gelukt, maar het had een mooier feestje kunnen zijn wanneer ROAC een resultaat had weten te boeken bij Hillegom. Zover stond Hillegom namelijk niet van ROAC af en de punten zijn inmiddels broodnodig om niet te ver achterop te raken.

In een statische eerste helft wisten beide ploegen lastig tot uitgespeelde kansen te komen. Hillegom had wel verreweg het meeste balbezit en drukte daardoor meer, maar toch was de 2-0-achterstand voor ROAC bij rust niet nodig geweest. De 1-0 viel na een miscommunicatie achterin de opbouw bij ROAC. Mitchel Boere dacht dat hij na een risicovolle inspeelbal gecoached werd om weg te draaien, terwijl zijn tegenstander in zijn nek zat en hem de bal kon ontfrutselen. Vervolgens kon de Hillegommer keeper Dammes van der Poel omspelen en de bal in het verlaten doel schuiven. Ook bij de 2-0 vlak voor rust zag het er niet helemaal lekker uit. Bij een klutssituatie reageerde Hillegom adequater dan ROAC en kon de 2-0 van dichtbij worden binnen geschoven.

Na rust kantelde het spelbeeld. Eerst kreeg Wessel van der Poel al een prima kopkans uit een corner, maar vooral na de inbreng van youngster Casper van der Heijden en de weer fitte Joep Straathof kreeg Hillegom het lastig achterin. Tot twee keer toe kon een messcherpe voorzet van de invallers ternauwernood tot cornerbal worden verwerkt door de Hillegomse defensie, nadat de doelman reeds was uitgechakeld. In de negentigste minuut kreeg ROAC loon naar werken. Van der Heijden bediende Djimmy Wagter en net als vorige week kopte Wagter fraai binnen: 2-1. Maar een echt slotoffensief in de laatste minuten werd ROAC niet gegund. Direct na de aftrap ging een Hillegommer binnen de zestien gemakkelijk naar de grond en dat leverde zowaar een penalty op die koeltjes werd benut.

Na deze 3-1 vond het neutrale arbitrale trio het welletjes geweest en maakte er een eind aan. Wederom had ROAC veerkracht getoond, maar ook nu zouden de te gemakkelijk weggegeven doelpunten ROAC opbreken. Komende zondag speelt ROAC weer thuis en wel tegen Fortuna Wormerveer.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer (75. Jacco den Hollander), Freek Heemskerk (60. Jay Koek/75. Joep Straathof), Mitchel Boere, Loek van As; Wessel van der Poel (60. Casper van der Heijden), Jeffrey de Haas, Thijs van Seggelen; Kevin de Jong, Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!