S.v. ROAC 1 mist belangrijke horde

ROAC is er bij Legmeervogels niet in geslaagd om het gat met deze degradatieconcurrent recht te trekken. In een enerverend duel werd er uiteindelijk met 2-2 gelijkgespeeld.

ROAC startte in dezelfde formatie als vorige week tegen Assendelft en deed het op een perfect bespeelbaar kunstgrasveld alleraarigst in de openingsfase. In de eerste twintig minuten leek het er op alsof ROAC een vrij eenvoudige middag ging beleven. Legmeervogels had niets in te brengen en dat ROAC de voorsprong nam was dan ook meer dan logisch. Thijs van Seggelen had van een meter of vijftien een schot met een vervelende stuiter in huis en de goalie van de thuisploeg kreeg hem daardoor niet onder controle: 0-1.

Vlak daarna wisselde de thuisploeg al en dat legde hen geen windeieren. Legmeervogels kwam beter in de wedstrijd en dwong daardoor ook vier corners af. Bij de vierde ging het mis voor ROAC. Dammes van der Poel plukte de bal maar moest lossen nadat de spits van Legmeervogels het duel aanging in het vijfmetergebied. Van de honderd scheidsrechters zouden er 99 hebben gefloten voor een overtreding, maar helaas voor ROAC deed de dienstdoende referee dat afgelopen zondag niet: 1-1 bij rust.

Na rust hield het lichte overwicht van de thuisploeg even aan, maar kwam ROAC op voorsprong. Jacco den Hollander bediende Bart Hogenboom en de behendige aanvaller legde zijn directe tegenstander in de luren om vervolgens droogjes in de verre hoek raak te prikken: 1-2. Op dat moment bracht Gidon Reinders Folmer Freek Heemskerk en Djimmy Wagter in de ploeg en de laatstgenoemde was direct belangrijk. Hij werd opzichtig in de rug geduwd binnen het strafschopgebied en dwong daarmee een penalty af voor zijn team. Dat werd een verhaal op zich.

Zoals twee keer eerder dit seizoen ging Van Seggelen achter de bal staan, maar nu werd zijn poging gestopt. Van Seggelen kreeg echter een herkansing, aangezien de doelman te vroeg van zijn lijn was gekomen. Helaas voor ROAC werd ook de herkansing gestopt door de doelman. In plaats van de genadeklap uitdelen, was Legmeervogels nu voorzien van een nieuw moraal en dat liet zich merken in het slot van de wedstrijd.

Een slotoffensief van twintig minuten waar ROAC er niet meer aan te pas kwam. De fysiek sterke spitsen werden bendiend door de buitenspelers en opkomende backs en ROAC kon alleen maar tegenhouden. Dat de 2-2 viel was dan ook geen verrassing. Wederom ging het mis bij een corner die terug werd gewerkt en uiteindelijk met een halve omhaal fraai werd binnengewerkt. Van der Poel met een fantastische redding en de paal zorgden er voor dat het bij 2-2 bleef. Op basis van het slot het hoogst haalbare voor ROAC, maar als die 1-3 was gevallen had ROAC hem zeer waarschijnlijk binnengehaald.

Het gat met Legmeervogels blijft nu drie punten. DSOV wist wel te winnen, dus die concurrent liep verder weg. Echter ontmoet ROAC DSOV komende zondag op het eigen Hertogspark, dus kan het er zelf voor zorgen dat het gat weer wordt verkleind.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Jay Koek (58. Freek Heemskerk), Floris Hupkes; Wessel van der Poel, Jeffrey de Haas, Kevin de Jong (58. Djimmy Wagter), Thijs van Seggelen (79. Casper van der Heijden), Loek van As (87. Bram Wortman); Bart Hogenboom.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!