S.v. ROAC 1 morst dure punten tegen Meerburg 1

Thuis tegen Meerburg moest het gaan gebeuren: drie punten erbij in de strijd tegen degradatie en revanche nemen voor de eerder onnodig geleden nederlaag in Zoeterwoude-Dorp. De Rippers moesten echter genoegen nemen met een schamel puntje.

Het bezoekende Meerburg moest in Rijpwetering aantreden zonder een handvol basiskrachten die allen een schorsing uitzaten. Het resulteerde bij Meerburg zelfs in een basisplaats voor de pas 15-jarige buitenspeler Sem Durve. Ook Hein Leliveld moest improviseren. Dick Heemskerk was afwezig wegens vakantie en dat gold ook voor rechtsback Ricardo Bakker. Omdat zijn andere rechtsback Jacco den Hollander wegens een langdurige blessure aan de kant zit, kon Jim van der Meer voor het eerst dit seizoen op speelminuten rekenen. Van der Meer zou de rechtsbackpositie gedurende de hele wedstrijd uitstekend invullen.

Dan de wedstrijd zelf. Meerburg startte feller en liet al snel merken wat de intenties waren: achterin de boel dichtgooien en op de counter of uit een dood spelmoment gevaarlijk proberen te worden. Vooral de dode spelsituaties waren gevaarlijk. Het resulteerde na een minuut of twintig in een doelpunt van Mark van Diemen vanuit een corner, maar de arbiter constateerde dat de bal al achter de achterlijn was geweest en keurde de treffer af. Vijf minuten later was het alsnog raak, wederom uit een corner. Jeroen Verboon profiteerde van laks ingrijpen en schoot knap raak in de korte hoek: 0-1.

Voor ROAC het startsein om er een schepje bovenop te doen en vlak voor rust zou ROAC zijn gelijkmaker krijgen. Loek van der Star zette goed door, onderschepte de bal en stuurde Martijn van Trigt één-op-één met Meerburg-doelman Patrick Blom. Van Trigt omspeelde Blom en tikte binnen: 1-1. De grensrechter van Meerburg had voor de zoveelste keer zijn vlag in de lucht gestoken, maar gelukkig voor Rippers had de arbiter inmiddels zijn eigen conclusies getrokken en negeerde hij het vlagsignaal.

Na rust ging ROAC direct op zoek naar de voorsprong en dat heeft de thuisploeg gedaan tot de 90e minuut. ROAC was dominant, drukte, dreigde, maar ’the finishing touch’ ontbrak keer op keer. Meerburg kon ondanks de wind in de rug ook niet veel afdwingen en daardoor eindigde het duel in 1-1. Een punt dat door de bezoekers werd gekoesterd en door de thuisploeg werd betreurd. Ondanks het veldoverwicht hebben de Rippers simpelweg te weinig gecreëerd om het winnende doelpunt af te dwingen.

Volgende week wacht er voor ROAC weer een thuisduel en wel tegen hoogvlieger RVC ’33. Ondanks het grote verschil op de ranglijst liggen er zeker kansen voor ROAC.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jim van der Meer, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Jeffrey de Haas, Rudolf Bax (81. Cedric den Dekker); Thijs van Seggelen, Loek van der Star (83. Marnick Ouwehand), Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!