S.v. ROAC 1 morst punten bij Voorschoten’97 1

ROAC heeft het bij degradatiekandidaat Voorschoten’97 nagelaten om de reeks overwinningen van de afgelopen weken voort te zetten. ROAC was de betere van de twee, maar moest genoegen nemen met een puntje. Een puntje dat overigens pas in de slotminuten werd behaald. Toch overheerste de teleurstelling bij de Rippers, die voor niets minder dan een driepunter waren afgereisd naar Voorschoten.

Zonder Loek van As, die vanwege de nucleaire top werkverplichtingen had in Den Haag speelde ROAC geen beste eerste helft. Enerzijds had dat te maken met het hobbelige veld van Voorschoten’97, maar af en toe leek de echte scherpte van de afgelopen weken te ontbreken in de beginfase. Er waren twee afstandspogingen van Eelke van Dijken nodig om de Paarsen wakker te schudden. Bob Brugman moest tweemaal gestrekt gaan om het leder uit zijn net te houden.

ROAC herpakte zich en richting het einde van de eerste helft begon ROAC dominanter te voetballen. ROAC kreeg wat mogelijkheden, maar de pogingen van Martijn van Trigt en Thijs van Seggelen waren gemakkelijke prooien voor Marcel Quax. In deze fase leverde het ‘kick ’n rush’ van de thuisploeg nauwelijks gevaar op.

Na de theepauze ging ROAC furieus van start. Al na dertig seconden had Van Seggelen zijn ploeg op voorsprong moeten zetten. Na een snelle aanval had hij alle tijd om een hoek te kiezen, maar schoot hij ongecontroleerd naast. In de 15 minuten die volgden werd de thuisploeg overlopen. Het mocht een klein voetbalwonder heten dat de defensie van Voorschoten’97 haar doel wist schoon te houden. Al mocht ROAC zich dat ook wel aanrekenen, kansen waren er immers in overvloed.

In de 79e minuut dacht ROAC eindelijk loon naar werken te krijgen toen Van Seggelen snoeihard uithaalde. De bal vloog echter via de rechterpaal tegen de linkerpaal, waarop de bal het veld weer instuiterde. In de counter die volgde toonde Voorschoten’97 zich uiterst efficiënt door direct trefzeker te zijn. Dolle vreugde bij de ploeg die alle zeilen bij moet zetten om niet rechtstreeks te degraderen.

ROAC besloot er nog een schepje bovenop te gooien en ging nog meer drukken. Voorschoten’97 kwam er niet meer uit en in de 87e minuut kreeg ROAC haar meer dan verdiende gelijkmaker. Jeffrey de Haas wist Freek Heemskerk te bereiken die op zijn beurt Erik van Zeil in stelling bracht. Van Zeil faalde niet en zorgde zo voor de 1-1-eindstand. Wederom was het de voorstopper die Voorschoten’97 in de slotfase twee punten ontnam. Teleurstelling alom bij de thuisploeg, maar ook zij zullen naderhand hebben geconstateerd dat een puntje voor hen het maximale resultaat was.

Aankomend weekend is ROAC vrij, over twee weken wordt de competitie hervat bij Schipluiden. Allen bij winst doen de Rippers nog mee voor het toetje dat de nacompetitie heet.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jeffrey de Haas, Erik van Zeil, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Cedric den Dekker (75. Ricardo Bakker), Freek Heemskerk, Thijs van Seggelen, Sam van der Geest; Martijn van Trigt, Pascal de Jong (75. Djimmy Wagter).

Deel dit bericht

geen comments

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!