S.v. ROAC 1 neemt met opgeheven hoofd afscheid van bekeravontuur

Nog één ronde had ROAC moeten zien te overleven in de districtbeker om zich te plaatsen voor het landelijke KNVB-bekertoernooi, een kans die nog nooit zo dichtbij was voor Rippers. Echter moest dat wel gaan gebeuren tegen Zaterdaghoofdklasser ‘s-Gravenzande, op papier een bijna onmogelijke opgave. Het lukte ROAC ook niet om door te bekeren (1-2-verlies), al wist ROAC de hoofdklasser aardig aan het billenknijpen te krijgen in het slot van de wedstrijd.

Het plan van ROAC was duidelijk: zo lang mogelijk de nul weten te houden en ‘s-Gravenzande op die manier aan het wankelen proberen te brengen. Dat plan kon na tien minuten al de prullenbak in. Frank Roos passeerde drie Rippers, ging het één-tweetje aan met Yuri Westhoff en schoot droog maar fraai binnen: 0-1. Een paar tellen later had ROAC, ondanks het vele balbezit van de bezoekers, de kans om de stand recht te trekken. Martijn van Trigt trok voor en Djimmy Wagter zag zijn schot via de hak van zijn tegenstander net voorlangs gaan.

De rest van de tweede helft bleef ‘s-Gravenzande drukken om snel de wedstrijd te beslissen. Ondanks de druk en het feit dat ROAC er aanvallend nauwelijks meer uit kwam, werden er geen grote kansen afgedwongen door de bezoekers. Een schot uit de tweede lijn die op de bovenkantlat belandde was het gevaarlijkst. Toch ging ‘s-Gravenzande rusten met een 0-2-voorsprong. Een corner werd in de 44e minuut door Van Trigt ongewild in eigen doel verlengd.

Direct na rust liet ROAC zien de strijd nog niet op te geven. Een vlammende aanval zorgde er voor dat Wagter in mooie positie de bal ontving. Hij treuzelde te lang en vergat toen de geheel vrijstaande Dick Heemskerk in stelling te brengen. Even later was Van Trigt vertrokken na een prima actie, maar zijn schot werd met moeite naast getikt door Danny Koning. Uiteraard liet ‘s-Gravenzande zich aanvallend ook nog gelden, zich bewust van het feit dat de 0-3 de wedstrijd dood zou maken. Westhoff had pech met een poging op de lat en Broos was dichtbij zijn tweede, maar raakte de paal.

In de 65e minuut werd het toch weer een wedstrijd. Van Trigt bleef na een prima actie koelbloedig en schoof binnen. Na de 1-2 leek het thuispubliek er weer in te gaan geloven en ging het achter de ploeg staan. Het thuispubliek liet zich ook horen toen Wagter (onterecht?) werd teruggefloten toen hij samen met Van Trigt op Koning mocht afgaan. Het arbitrale trio van de KNVB zal echter naar eer en geweten hebben gehandeld.

In het laatste kwartier heeft ROAC er alles aan gedaan om de 2-2 te forceren. De bezoekers moesten zich beperken tot het vasthouden van de 1-2, want ze beseften dat hij nog maar één keer goed hoefde te vallen. Ook tijdrekken werd hierbij niet geschuwd (in een kaartloze en sportieve wedstrijd), wat ROAC achteraf toch als compliment heeft opgevat. Het bleef echter 1-2 en daarmee zit het bekertoernooi erop voor de Rippers.

Uiteraard was ‘s-Gravenzande de betere ploeg en had het na de 0-2 de wedstrijd eerder kunnen beslissen. Toch mag ROAC trots zijn dat ze er nog een wedstrijd van heeft kunnen maken. Het bekeravontuur zit er nu op en ROAC kan zich opmaken voor het slot van de competitie. Toch zal men het met genoegen terugkijken op het stukje bekergeschiedenis wat de Rippers hebben geschreven.

Rest ons verder niets dan ‘s-Gravenzande succes te wensen in de halve finale van de districtbeker en volgend seizoen in het grote KNVB-bekertoernooi.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel, Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Cedric den Dekker, Jeffrey de Haas (75. Loek van der Star), Loek van As (82. Rudolf Bax); Djimmy Wagter, Dick Heemskerk, Martijn van Trigt.

 

Deel dit bericht

Eén reactie op “S.v. ROAC 1 neemt met opgeheven hoofd afscheid van bekeravontuur”

  • Sjors Straathof schreef:

    Trots op de mannen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!