S.v. ROAC 1 neemt puntje mee vanuit Zevenhuizen

ROAC is het seizoen gestart met een 0-0-gelijkspel. Uit bij Groeneweg bleken de twee ploegen aan elkaar gewaagd, alhoewel de bezoekers in de slotfase twee riante mogelijkheden onbenut liet om toch een driepunter binnen te slepen.

Net als vorige week had een selectiespeler zich vergist in de verzameltijd, waardoor Hein Leliveld op het laatste moment zijn basisopstelling moest aanpassen. De één zijn dood is de ander zijn brood, want Djimmy Wagter mocht starten, terwijl Sam van der Geest op de bank plaatsnam.

Het duel werd afgewerkt op dezelfde kunstgrasmat als waar ROAC drie jaar terug wist te promoveren naar de tweede klasse. Die kunstgrasmat is niet van de beste kwaliteit en daar gaan ze in Zevenhuizen wat aan doen. Het veld naast het hoofdveld is voorzien van een splinternieuwe kunstgrasmat en deze kan binnen een aantal weken bespeeld gaan worden. Dit veld zal dan als hoofdveld gebruikt gaan worden.

In de beginfase van de wedstrijd was Groeneweg de ploeg met het meeste balbezit. Zij kregen van ROAC ook de ruimte om op te bouwen. Het leidde al snel tot een kansje voor de thuisploeg, maar de hakbal van Maurice Eckhardt bleek een simpele prooi voor Bob Brugman. Zo richting de rust toe nam ROAC het initiatief over en kregen Wagter en Martijn van Trigt schietkansen vanaf een meter of zestien. Toch waren de beste mogelijkheden voor Groeneweg. Eckhardt kopte bij een corner naast en vlak voor rust moest Brugman ingrijpen op een schot van Joey Grootscholten.

Na de theepauze, met de wind tegen, kwam Groeneweg aanvallend nauwelijks meer in het stuk voor. Op een counter na gaven de Rippers niets meer weg. Het was niet zo dat het kansen regende voor ROAC, maar in de slotfase kregen de Rippers wel twee 100%-kansen om het duel naar zich toe te trekken. Echter kon Wagter zijn ijverige spel niet belonen met een doelpunt. Gezien de verhoudingen in het veld zou het ook wel iets te veel van het goede geweest zijn.

Volgende week speelt ROAC haar eerste thuiswedstrijd en wel tegen Foreholte. Dat betekent dat het weer derbydag is in het clubhuis en spareribs voor de winner bij De Vergulde Vos!

Opstelling: Bob Brugman; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (70. Sam van der Geest), Loek van As, Thijs van Seggelen, Rudolf Bax; Djimmy Wagter, Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!