S.v. ROAC 1 nog altijd in de race voor promotie

Ruim 120 minuten en een penaltyserie in de verstikkende hitte waren er nodig om een winnaar aan te wijzen in het nacompetitieduel tussen ROAC en SVV. Uiteindelijk bleek ROAC het meest gelukkig en mag het zich opmaken voor de finale voor een plekje in de eerste klasse.

Voor het eerst in de geschiedenis zou ROAC de nacompetitie ingaan om promotie af te dwingen naar de eerste klasse. Daarvoor zou wel afgerekend moeten worden met SVV. De ploeg uit Schiedam pakte een periodetitel in zondag 2C mocht zich ook opmaken voor het toetje. Voor de Rippers is SVV een onbekende ploeg, maar wat snel bekend werd is dat dit team veel spelers herbergt die hogerop hebben gespeeld. Zij zijn bij het ambitieuze SVV gaan spelen, maar waarschijnlijk niet alleen voor de eer.

Want bij SVV is het begin dit jaar gaan rommelen nadat het bestuur aangaf niet meer aan de verwachtingen van de selectie te kunnen voldoen. Het resulteerde in plots vertrekkende spelers en een stakend elftal. Uiteindelijk besloot het team het seizoen toch af te maken, maar iedereen van het huidige SVV vertrekt na dit seizoen. Individuel kwaliteit genoeg, maar als team zou er wat te halen vallen.

Dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Hein Leliveld startte met dezelfde formatie als vorige week en deze elf spelers wisten de bezoekers grotendeels de wil op te leggen. Het resulteerde niet in grote kansen, maar het was niet onterecht dat ROAC in de 41e minuut op voorsprong kwam. Het was junior Bart Hogenboom die ook zijn tweede duel als basisklant bekroonde met een doelpunt. Vlak daarna zat ROAC dichtbij de 2-0. Een pegel van Thijs van Seggelen werd gepareerd en in de rebound scoorde Sam van der Geest. Dat deed hij echter in buitenspelpositie, dus ging het feestje niet door.

Na rust tapte SVV uit een ander vaatje. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Berken Bayrakta ontdeed zich van Van der Geest en kopte de 1-1 uit een vrije trap binnen. ROAC had het even moeilijk en had mazzel dat Jorden Scherpenzeel mispeerde bij een beoogde volley en dat de schuiver van Dick Tijdeman, die nog Eredivisie minuten maakte voor Excelsior, voorlangs ging.

Echter wist ROAC het duel naar zich toe te trekken naarmate het duel zijn einde naderde. Hogenboom was dichtbij zijn tweede toen hij als eindstation van een fraaie aanval de bal op de deklat deed belanden. Ook Djimmy Wagter leek het duel binnen de 90 minuten te beslissen, maar zijn eerste poging werd knap geblokkeerd en bij de tweede keer toen hij los was werd hij op de rand van het strafschopgebied neergelegd. De ingevallen Rudolf Bax wist de vrije trap niet te verzilveren, waardoor er verlengd werd.

In de verlenging had ROAC duidelijk een overwicht tegen een SVV wat er conditioneel doorheen zat. Toch ontbrak de creativiteit bij de Rippers om tot kansen te komen en het duel te beslissen. Vlak voor tijd kwam ROAC nog goed weg toen Ciovanni Lunger dacht te profiteren van een missertje van Dammes van der Poel die onbedoeld de bal buiten het zestienmetergebied beroerde. Het leverde de doelman een gele kaart op, maar de vrije trap zou niets meer opleveren.

En daardoor kwam het op penalty’s uit. En dat via het ABBA-systeem. ROAC mocht beginnen, maar Thijs van Seggelen zijn poging werd gestopt. Vervolgens scoorde SVV, maar schoot direct eropvolgend ook over. Namens ROAC schoten Cedric den Dekker, Floris Hupkes, Mitchel Boere en Van der Poel wel raak en scoorde SVV ook haar drie strafschoppen.

In de knock-outfase schoot SVV meteen weer over. Freek Heemskerk kon het duel beslissen, maar schoot op de handen van Steven Lugtmeijer. Jacco den Hollander schoot penalty nummer zeven wel weer raak en dat zou de winnende blijken. Want Van der Poel pakte de volgende penalty van SVV op fraaie wijze en maakte er een einde aan.

Het werd een slachtveld onder extreme omstandigheden, maar ROAC doet nog steeds mee voor promotie. Tegen wie de finale wordt gespeeld wordt dinsdag duidelijk als Groeneweg en Teylingen elkaar kruisen. Waar dit duel gespeeld zal worden is ook nog niet bekend, aangezien het op neutraal terrein moet gaan gebeuren.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Bart Hogenboom (74. Rudolf Bax (105. Loek van der Star)), Jeffrey de Haas, Loek van As (57. Cedric den Dekker); Thijs van Seggelen, Sam van der Geest, Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Eén reactie op “S.v. ROAC 1 nog altijd in de race voor promotie”

  • sjors straathof schreef:

    Weer een fantastische prestatie. super trots op de mannen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!