S.v. ROAC 1 officieus veilig na bloedstollende thriller

ROAC is er in geslaagd om zich te handhaven in de zondag tweede klasse. Officieel is ROAC nog niet veilig, omdat HVV nog op gelijke hoogte kan komen met de Rippers. Maar het doelsaldo van ROAC (+5) is beduidend beter dan het doelsaldo van de Haagse club (-8).

Het ging niet allemaal vanzelf. Den Hoorn vocht voor haar laatste kans om degradatie te ontlopen en leek in de eerste helft beter te beseffen wat er op het spel stond dan de thuisploeg. ROAC beschikt dit seizoen over ijzersterke thuisstatistieken, maar daar zagen de toeschouwers weinig van terug. Den Hoorn was feller en won meer duels.

Toch was het niet helemaal conform het wedstrijdbeeld dat de Westlanders na een half uur voetballen op een 0-2-voorsprong stonden. Den Hoorn had deze voorsprong gepakt na doelpunten van Donny van den Bos en Marvin Vermeer. Den Hoorn ging uiterst effectief om met hun mogelijkheden na defensief geschutter. De Rippers zelf hadden echter allang op voorsprong moeten staan. Pascal de Jong, Thijs van Seggelen en Martijn van Trigt wisten hun 100% mogelijkheden niet doeltreffend af te ronden.

Na rust wist ROAC wat haar te doen stond. Zo spoedig mogelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. ROAC was heer en meester, maar miste in de afronding te veel kansen. Toch viel de 1-2 na 61 minuten spelen. Dick Heemskerk wist met zijn zij een corner binnen te werken.

Daarna brak een fase aan waarin ROAC iets minder dominant was. Den Hoorn probeerde het spel zo veel mogelijk te vertragen en omdat ROAC kansen bleef missen leek een overwinning voor Den Hoorn in de maak. Op de counter was Donny Slot nog gevaarlijk met een kopbal, maar deze ging over.

Nadat Van Seggelen en Freek Heemskerk weer twee enorme kansen om zeep hadden geholpen leek ROAC zich neer te moeten leggen bij een nederlaag. Maar in plaats van op te geven voerden de Rippers de druk nog meer op in de slotfase. ROAC werd beloond toen Sam van der Geest in de 88e minuut raak kopte uit een voorzet van Van Seggelen: 2-2.

Na de gelijkmaker ging Den Hoorn ook weer op zoek naar de voorsprong, daarbij gaf het veel ruimte weg. Nadat een aanval mislukte schakelde ROAC razendsnel. Van Trigt werd gelanceerd en legde de bal breed op De Jong. De Jong schoof de bal in het lege doel en liet daarmee het Hertogspark ontploffen. Den Hoorn protesteerde omdat de vlagger buitenspel had geconstateerd. Referee Gajadien besloot dit signaal te negeren zoals hij ook het Ripse vlagsignaal had genegeerd bij de 1-0. Overigens werden er tijdens de wedstrijd al twee Ripse goals afgekeurd omdat deze grensrechter voor buitenspel had gevlagd.

ROAC boekte in de absolute slotfase alsnog de cruciale driepunter. Voor Den Hoorn viel het doek en dat konden niet alle spelers accepteren. Na het laatste fluitsignaal werd nadrukkelijk de confrontatie gezocht met de thuisploeg en met het publiek. Waar sommige spelers van Den Hoorn het nodig vonden om klappen uit te delen hield de thuisploeg het hoofd koel waardoor de boel niet escaleerde.

In het clubhuis werden vervolgens de E1 en het vierde in het zonnetje gezet vanwege hun behaalde kampioenschappen. Ook werd Loek Hendriks bedankt voor zijn bewezen diensten, omdat dit de laatste thuiswedstrijd onder zijn bewind was. Hendriks kwam zeven jaar geleden binnen bij ROAC dat toen in de vijfde klasse speelde en het verhaal is inmiddels bekend. Naast zijn sportieve prestaties zal Hendriks ook gemist gaan worden om zijn persoonlijkheid. Hij paste perfect bij de Ripse cultuur.

Volgende week speelt ROAC de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegen Delft zal ROAC gaan proberen om de tweede uitoverwinning van het seizoen te boeken.

Opstelling: Bob Brugman; Jacco den Hollander (73. Ricardo Bakker), Freek Heemskerk, Jeffrey de Haas; Dick Heemskerk, Sam van der Geest, Thijs van Seggelen, Mitchel Boere, Loek van der Star (46. Cedric den Dekker); Martijn van Trigt, Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!