S.v. ROAC 1 opent competitie met een gelijkspel

Na een belabberde voorbereiding is ROAC er wel in geslaagd de competitie te starten met een resultaat. Thuis tegen SDZ uit Amsterdam werd een puntje uit het vuur gesleept door met 1-1 gelijk te spelen.

Gidon Reinders Folmer moest zijn vijfmansverdediging vullen zonder zijn rechtsbacks Jim van der Meer (spierblessure) en Jacco den Hollander (nog last van een opgelopen ontsteking in de knieholte) waardoor Jay Koek zijn basisdebuut in de competitie mocht maken op die positite. Aan de andere flank keerde Floris Hupkes juist terug van een enkelblessure, nadat hij de laatste twee bekerwedstrijden had moeten missen.

Op bezoek kwam het sterk geachte SDZ. Vorig jaar speelde ROAC twee wedstrijden voordat de competitie weer werd platgelegd, waarvan de tweede tegen SDZ. In die wedstrijd heeft ROAC 90 minuten lang zitten verdedigen met een 0-0 als eindresultaat. Gisteren werd er wederom gelijkgespeeld, alhoewel het overwicht voor SDZ nu minder groot was ten op zichte van vorig jaar.

Dat neemt niet weg dat SDZ vrijwel de hele wedstrijd het heft in handen heeft genomen. Echter wist ROAC nu wel tot kansen te komen op de counter, waar dat vorig seizoen onmogelijk bleek. De eerste kans was voor Sam van der Geest, maar in kansrijke positie miste de spits de bal bij zijn poging. Ook claimde ROAC een penalty toen Bart Hogenboom naar de grond werd gewerkt door de Amsterdamse goalie. De goed leidende referee Nijdeken constateerde echter gevaarlijk spel van Hogenboom en gaf het voordeel aan de bezoekers. SDZ werd tot drie keer toe gevaarlijk in de eerste helft, maar de schoten werd net op tijd geblokt of gepakt door Dammes van der Poel.

In de tweede helft kwam ROAC na 58 minuten spelen verrassend op voorsprong. Een verre ingooi van Kevin de Jong belandde via Sam van der Geest en de ingevallen Joep Straathof bij Thijs van Seggelen en de 34-jarige nummer tien schoot gedecideerd binnen: 1-0.

Precies een minuut heeft ROAC kunnen genieten van de voorsprong, want bij de eerste aanval erop werd de Ripse verdediging uit elkaar gespeelde en kon Maxim van der Meer de 1-1 aantekenen. Voor SDZ het startsein om nog eens aan te zetten. De grootste kans zou zijn voor Van der Meer, maar hij zag zijn inzet door Hupkes van de lijn worden gehaald. In de slotfase was Den Hollander nog ingevallen voor de moegestreden Koek, maar ook Den Hollander moest het veld vroegtijdig verlaten nadat hij door zijn enkel ging. Zo eindigde ROAC het duel met spits Straathof als rechtsback.

Het gelijkspel werd gezien als een mooie opsteker na een lastige periode. Het zal de burger moed geven richting het uitduel tegen LSVV volgende week. De wedstrijd in Zuid-Scharwoude is de verste uitwedstrijd van het seizoen met ongeveer een uur reistijd.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jay Koek (76. Jacco den Hollander, 82. Jay Helvensteyn), Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Loek van As, Floris Hupkes; Kevin de Jong (62. Wessel van der Poel), Jeffrey de Haas, Thijs van Seggelen; Sam van der Geest; Bart Hogenboom (46. Joep Straathof).

Deel dit bericht

2 reacties op “S.v. ROAC 1 opent competitie met een gelijkspel”

 • Michel Bes schreef:

  Goedemorgen,
  Aankomende zondag spelen jullie de uitwedstrijd bij LSVV zoals jullie schrijven.

  “Het zal de burger moed geven richting het uitduel tegen LSVV volgende week. De wedstrijd in Scharwoude Zuid is de verste uitwedstrijd van het seizoen met ongeveer een uur reistijd.”

  In plaats van Scharwoude Zuid moet dit zijn Zuid-Scharwoude, nabij Alkmaar.

  Met vriendelijke groet.

  • Freek schreef:

   Beste Michel,

   Excuses, het is aangepast. Tot zondag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!