S.v. ROAC 1 overleeft tweede ronde in het bekertoernooi

ROAC heeft gistermiddag een 2-0-overwinning geboekt op Zwammerdam. De twee clubs troffen elkaar in het kader van de districtbeker, waar beide clubs de groepsfase reeds hadden overleeft.

Omdat Zwammerdam uitkomt in de zaterdag derde klasse, moest het duel afgewerkt worden op zaterdag. Een ongewone speeldag voor het vlaggenschip voor ROAC, waarschijnlijk ook één van de redenen dat de publieke belangstelling tegenviel. Waar veel zondagclubs de afgelopen jaren zijn overgestapt naar de zaterdag, lijkt daar in Rijpwetering nog lang geen behoefte aan te zijn.

Op papier was ROAC uiteraard de favoriet, al weet je het maar nooit met bekervoetbal. Wel moest Hein Leliveld, die net bekend had gemaakt ook volgend jaar voor de groep te staan, een beetje puzzelen om elf man de wei in te sturen. Jeffrey de Haas vierde vakantie en Loek van As moest werken. Thijs van Seggelen en Sam van der Geest waren geblesseerd en konden ook niet spelen. Het leverde Yoek Bentvelzen en Joost van den Bosch basisplaatsen op.

De beginfase was voor ROAC; Martijn van Trigt ging zijn directe tegenstander tot twee keer voorbij maar zag twee keer zijn schot geblokt worden. Wel speelde ROAC in een te laag tempo en ontbrak de creativiteit om Zwammerdam stuk te spelen. En op de counter wist Zwammerdam bij vlagen ook dreigend te worden en claimden de bezoekers een penalty, die er niet kwam. Toch kwam ROAC op voorsprong. Rudolf Bax zette een korte corner op en schoot vervolgens schitterend raak in de verre kruising: 1-0.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Duidelijk was dat ROAC dominanter was en het meeste balbezit had, maar wist het voorin te weinig te creëren en moest het blijven oppassen voor de sporadische counters van Zwammerdam. Dat de 2-0 viel was echter veel logischer dan dat de 1-1 zou vallen. Bax stuurde Loek van der Star diep en de rechtsbuiten zette strak voor. Van Trigt was iedereen te snel af en tikte van dichtbij binnen.

Met de 2-0 op het scorebord was de wedstrijd wel gespeeld. Zwammerdam was niet bij machte om een slotoffensief in te zetten, maar wist met een kopbal uit een corner nog wel gevaarlijk te worden. ROAC had uit moeten lopen, maar koesterde de voorsprong en speelde het duel volwassen uit, zoals dat dan heet.

ROAC is door naar de volgende ronde van het bekertoernooi. Deze ronde zal na de winterstop gespeeld worden. Binnenkort zal de loting daarvoor verricht worden.

Opstelling: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker (81. Jim van der Meer), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Yoek Bentvelzen (72. Wessel van der Poel), Dick Heemskerk, Rudolf Bax; Loek van der Star (70. Djimmy Wagter), Joost van den Bosch, Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!