S.v. ROAC 1 pakt bonuspunt tegen TOGB 1

ROAC koestert het punt dat ze gistermiddag overhielden aan het duel tegen TOGB. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs doet weliswaar niet mee voor de titel, maar menig ROAC-supporter is het er toch over eens dat dit de best voetballende ploeg van 2C is. Gisteren liet TOGB in Rijpwetering echter zien waarom zij niet meedoen voor de titel; ze maken het simpelweg niet af.

Vrijwel de gehele wedstrijd was TOGB de betere ploeg en liet het verzorgd voetbal zien. Het resulteerde in veel druk, maar nog niet in grote kansen. Een rebound die over werd geschoten, een vrije trap die via de muur op de lat belandde en een poging uit de tweede lijn die door Bob Brugman werd gepakt waren de wapenfeiten van de bezoekers in de eerste helft. ROAC werd één keer gevaarlijk, maar dit was wel direct de grootste kans uit de eerste helft. Dick Heemskerk kon geheel vrij inkoppen nadat Rudolf Bax een vrije trap panklaar op zijn hoofd legde. De kopbal ging over, waardoor er met 0-0 werd gerust.

Direct na rust sloeg de thuisploeg toe. Een diepe bal werd door Loek van der Star verlengd en kwam bij Thijs van Seggelen terecht. Met een fraaie lob stuurde Van Seggelen eerst twee verdedigers het bos in om de bal vervolgens ook over doelman Jeffrey Verkerk heen te lobben. De naar Rijnvogels vertrekkende doelman was kansloos op dit kunststukje: 1-0.

TOGB raakte niet van de kaart en ging vrolijk door met het goede veldspel, echter wist TOGB in de tweede helft wel grote kansen te creëren. Toch was ROAC eerst nog dichtbij de 2-0. Van Seggelen gaf voor op Van der Star, maar de spits kopte van dichtbij op het lichaam van Verkerk. In de 72e minuut leek TOGB zijn verdiende gelijkmaker te krijgen, maar Mo Fissoune schoot in kansrijke positie naast. In de 75e minuut was het alsnog raak. Tim Mourits kon wegdraaien bij tegenstander en in de verre hoek raak schieten: 1-1.

TOGB rook bloed en wisselde nog eens aanvallende om de winnende te forceren. Toen plaaggeest Fissoune oog in oog met Brugman verscheen met nog vijf minuten op de klok hield iedereen zijn hart vast. Gelukkig voor de Rippers belandde zijn lob op de paal. TOGB bleef dreigend, maar tot grote kansen kwam het niet meer. De laatste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van invaller Marnick Ouwehand, maar zijn schot werd gekraakt door Verkerk. Eindstand was derhalve 1-1 en gezien het overwicht van TOGB beschouwde ROAC het puntje als een bonuspunt.

Volgende week wacht er weer een cruciaal duel in de strijd tegen degradatie. RKDEO komt naar het Hertogspark. Uit in Nootdorp verloor ROAC eerder dit seizoen nog met 2-1.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jim van der Meer (46. Ricardo Bakker), Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (76. Cedric den Dekker), Sam van der Geest, Jeffrey de Haas, Rudolf Bax; Loek van der Star (84. Marnick Ouwehand), Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!