S.v. ROAC 1 pakt derbywinst in extremis

Een mooiere climax bestaat er eigenlijk niet. Diep in de blessuretijd de winnende maken en meteen het feestje kunnen gaan vieren aangezien er direct wordt afgefloten. Het overkwam ROAC gisteren uitgerekend tegen het bevriende Foreholte.

ROAC – Foreholte is een wedstrijd die vooral de laatste zeven jaren flink is gaan leven en bij beide clubs de belangrijkste wedstrijd achter de traditionele derby’s tegen DOSR en Teylingen. Echter stond er gisteren ook nog eens de tweede positie op het spel. Vorige week had Foreholte deze namelijk overgenomen van ROAC wat met ruime cijfers onderuit ging tegen KDO.

Hoe ging ROAC zich herpakken na deze uitglijder? Zeker ook omdat ROAC na de winterstop sowieso stroef draait. Voor ROAC-trainer Hein Leliveld werd het nog wat lastiger omdat hij geen beroep kon doen op Freek Heemskerk en Rudolf Bax die beiden niet fit genoeg waren om minuten te maken. Zodoende kon Thijs van Seggelen voor het eerst in een half jaar tijd rekenen op een basisplek. Ook Djimmy Wagter startte weer eens in de basiself. Leliveld wilde meer diepte creëeren met de energieke buitenspeler. Achterin Kwam Jeffrey de Haas terecht als voorstopper en Dick Heemskerk zakte vanuit de spits terug om op het middenveld het leven van Sten Admiraal zuur te gaan maken.

Het concept werkte tegen een compleet Foreholte. Al na een paar minuten wat het Heemskerk die van dichtbij een vrije trap van Jacco den Hollander over kopte. Tien minuten later kwam Foreholte goed weg toen een bal vanuit de scrimmage over het doel van Matthijs Guyt verdween. Na ongeveer een kwart wedstrijd werd de ban gebroken. Wagter brak door en Tjeerd van der Zwaan legde hem neer binnen de zestien. Referee Bas Oosterlaken kon niets anders dan naar de stip wijzen. Voor vele supporters een verrassing dat linksback Floris Hupkes achter de bal ging staan, maar binnen de spelersgroep was hier geen discussie over. Hupkes schoot niet hard, maar wel in het uiterste hoekje raak via de binnenkant van de paal: 1-0.

Vlak voor rust kwam Foreholte nog gevaarlijk voor het doel, maar Joost van Dam raakte de bal helemaal verkeerd. Verder heeft Casper van der Geest weinig te doen gehad.

Na de theepauze begon Foreholte meer te drukken. Dat deden ze ook met beter veldspel dan de thuisploeg, toch resulteerde het niet in uitgespeelde kansen. Het was voor Foreholte-trainer Frank Bloemheuvel in de 60e minuut ook het teken om zijn troef Sam Lemmers in te brengen. Maar Leliveld had hier een antwoord op door Heemskerk nog een linie te laten zakken om Lemmers onschadelijk te maken. Zo sta je het hele seizoen in de spits om vervolgens te eindigen als voorstopper.

Toch kon Heemskerk ook niet voorkomen dat de gelijkmaker viel. Een corner belandde in de kluts en Jelle Geerlings wist hem met een omhaal opnieuw in te brengen. Uiteraard was het Toni Arroyo, die altijd tegen ROAC scoort, die de bal wist te promoveren tot doelpunt: 1-1.

Met nog een half uur op de klok zou het spel alle kanten op gaan. Geen goed voetbal, wel veel strijd en spanning. Foreholte zwijnde een aantal keren bij dodespelsituaties en had mazzel dat zowel Hupkes als Wagter de verkeerde keuze maakten toen zij met een steekbal alleen richting Guyt mochten gaan. Ook Foreholte kreeg mogelijkheden op de winnende. Een counter waarbij Lemmers het eindstation was had zomaar een doelpunt kunnen opleveren en ook Arroyo kopte maar net naast.

Toch zou de beslissing nog vallen en wel diep in de blessuretijd. Den Hollander bracht nog eens een vrije trap in en uiteindelijk legde Loek van der Star klaar voor Wagter. Wagter schoot in maar zag zijn bal door Lemmers gekeerd worden. Alleen deed de spits dat met zijn handen waardoor ook nu Oosterlaken zijn verantwoordelijkheid nam. Hoe zuur ook voor de bezoekers, de beelden wijzen uit dat de scheidsrechter niets anders kon doen dan hem wederom op de stip leggen. Ook deze keer ging Hupkes achter de bal staan en nu schoot hij hem vol overtuiging in de hoek: 2-1. Direct floot Oosterlaken voor het laatst waardoor de ontlading bij de thuisploeg compleet was.

Gezien de kansenverhouding had ROAC meer recht op de driepunter, gezien het veldspel zou Foreholte hier het meeste recht op hebben gehad. Nu viel het kwartje de goede kant op voor de Rippers, daar waar het in het verleden ook vaak mis ging voor ROAC in de blessuretijd. Voor nu nam ROAC weer even de tweede positie over en mocht het weer eens het zoet van een overwinning proeven.

Bij Foreholte waren de druiven zuur. De supporters/spelersbus die eigenlijk pas om 18:00 zou vertrekken ging, naar het verluidt op verzoek van de hoofdtrainer, om 16:45 uur al richting Voorhout. Alle voorbereidingen ten spijt, maar tijdens de derde helft zou de inbreng van de bezoekers minimaal blijven. Uiteraard gold dat niet voor Arroyo, Geerlings en Lemmers. Deze rasechte Foreholte-spelers regelde alternatief vervoer en hielpen uiteindelijk het licht uitdoen bij café De Vergulde Vos, waar ROAC als winnaars van de derby weer mochten genieten van spareribs. Waarvoor wederom dank namens de ROAC-selectie!

Komende twee weken gaat ROAC twee keer spelen tegen Stompwijk ‘92. Eerst uit en een week later thuis. De promovendus begon het seizoen beroerd, maar heeft zich inmiddels teruggeknokt. Het zal voor ROAC heel lastig worden tegen deze stugge tegenstander. Ook omdat Stompwijk ‘92 vooral in de tweede wedstrijd tot op het bot gemotiveerd zal zijn, bij winst pakken zij de tweede periode. Bij puntverlies gaat hij alsnog naar Teylingen. Hoe dan ook zijn de ingrediënten aanwezig voor een spannende pot voetbal.

Opstelling ROAC: Casper van der Geest; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Jeffrey de Haas, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Dick Heemskerk, Loek van As; Thijs van Seggelen (57. Yoek Bentvelzen), Loek van der Star, Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!