S.v. ROAC 1 pakt drie punten tegen UVS 1

ROAC is het officiële voetbalseizoen prima begonnen door zaterdagtweedeklasser UVS met 1-0 te verslaan.

De voorbereiding van de Rippers verliep zeker niet vlekkeloos. Verloren werd er van derderklasser WVC en vierdeklasser Woubrugge. Tegen competitiegenoot DOSR werd er gelijkgespeeld. Ook UVS had nog niet gewonnen in de voorbereiding, maar speelde wel gelijk tegen eersteklasser Huizen en derdedivisionist Quick.

ROAC had dan ook zeker niet de illusie dat het de Leidenaren even zoek zou spelen. Mede doordat Hein Leliveld het moest doen zonder Sam van der Geest, Jacco den Hollander, Martijn van Trigt en Rudolf Bax, die allen geblesseerd toekeken. Wel maakte Thijs van Seggelen zijn eerste officiële minuten in een half jaar tijd.

In de eerste helft daarom een eenzijdig spelbeeld. UVS heel veel in balbezit, maar de Leidenaren wisten nauwelijks gevaarlijk te worden. Van der Weijden raakte van afstand de kruisinglat en Van der Zwaan treuzelde te lang toen UVS zich eindelijk een keer door de Ripse muur wist te spelen. Aan de andere kant kreeg ROAC twee grote kansen. Uit vrije trappen verzuimden Dick Heemskerk en Wessel van der Poel om van dichtbij binnen te tikken.

In de tweede helft kwam ROAC meer aan voetballen toe, maar was het niet in staat grote kansen af te dwingen. Overigens lukte UVS dat ook niet meer. Toch zou er gescoord worden. En hoe. Joost van den Bosch nam het leer van een meter of twintig met een dropkick op zijn slof en als een granaat sloeg hij in: 1-0.

Met nu een kwartier te gaan probeerde UVS nog een slotoffensief in te zetten door opportunistischer te gaan spelen. ROAC hield stand, maar gaf nog wel een kans weg. Verdoes raakte van dichtbij de lat en zodoende eindigde het in een 1-0-overwinning voor de thuisploeg.

Een knappe teamprestatie tegen een kwalitatief betere tegenstander. Hopelijk kan ROAC dit voortzetten wanneer de Rippers op bezoek gaan bij zondageersteklasser Hoofddorp.

Opstelling: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Wessel van der Poel (70. Loek van As), Jeffrey de Haas, Cedric den Dekker; Thijs van Seggelen (46. Joost van den Bosch), Dick Heemskerk (70. Loek van der Star), Djimmy Wagter.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!