S.v. ROAC 1 pakt driepunter tegen de hekkensluiter

Op papier zou ROAC geen al te moeilijke middag tegemoet moeten gaan. ROAC draait bovenin mee terwijl GDA het hek van zondag 2C eigenlijk al vanaf speeldag 1 sluit. Echter, schijn bedriegt. In het verleden heeft ROAC maar al te vaak punten verspeeld tegen de nummer laatst en eerder dit seizoen won het in de uitwedstrijd bij GDA ook maar nipt door een doelpunt in blessuretijd.

Na het 1-1-gelijke spel van vorige week bij buurman DOSR wisten de Rippers dat alleen de winst telde vandaag. Dat moest gebeuren zonder de geblesseerde Dammes van der Poel, wat betekende dat Casper van der Geest zijn officiële basisdebuut voor het vlaggenschip maakte. Ook Yoek Bentvelzen vonden we voor het eerst in jaren terug in de basis. Bentvelzen maakt een zeer goede periode door en vandaag zou de voorhoedespeler dat bevestigen met een sterk optreden.

In de eerste helft was het de thuisploeg wat vooral de aanval zocht. ROAC mocht ook aanvallen van een afwachtend GDA, alleen waren de Rippers niet scherp genoeg in de afronding. Sam van der Geest, Loek van der Star, Floris Hupkes, Dick Heemskerk en Bentvelzen leken het vizier nog niet helemaal scherp te hebben. ROAC domineerde, maar moest oppassen voor een spaarzame counter van GDA. Ruststand derhalve was 0-0.

Na de theepauze was het snel raak. Bentvelzen werd diepgestuurd door Van der Star en schoof de bal in de korte hoek: 1-0. Zijn eerste officiële doelpunt voor ROAC 1. Jammer genoeg voor de Rippers duurde de vreugde kort. Een minuut later bracht Hupkes met een eigen doelpunt de score op 1-1. Miscommunicatie bij een corner van GDA leidde het doelpunt in.

GDA leek even bloed te ruiken, maar kon niet doorzetten. In de 64e minuut nam ROAC weer de voorsprong. Bentvelzen zette Van der Star weg en met een droge knal zette de buitenspeler de 2-1 op het scorebord. Uiteraard werd er gevlagd, zoals bij vrijwel iedere dieptebal van ROAC, maar referee Van Loenen had het inmiddels ook wel in de gaten en wilde niets van buitenspel weten.

Tien minuten later werd het duel beslist. Een afgevallen corner belandde voor de voeten van Rudolf Bax. Na een schijntrap gooide hij de bal weer voor en die kwam vanuit de kluts voor de voeten van Dick Heemskerk. De spits schoot van dichtbij de 3-1 binnen. GDA raakte in het slotoffensief nog wel de paal, maar meer dan dat zou het niet worden.

En zo blijft ROAC de aansluiting houden met de topploegen. En dat blijft wennen voor het bescheiden ROAC wat normaal gesproken pas rond speelronde 20+ op het huidige puntenaantal van 26 staat. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij ONA.

Opstelling: Casper van der Geest; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest (79. Wessel van der Poel), Jeffrey de Haas, Rudolf Bax (84. Ricardo Bakker); Yoek Bentvelzen (75. Djimmy Wagter), Dick Heemskerk, Loek van der Star.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!