S.v. ROAC 1 pakt een punt bij TAC ’90 1

ROAC heeft voor een klein stuntje gezorgd door bij TAC ’90 een punt te pakken (1-1). Hoewel TAC ’90 weer veel meer balbezit had dan de Rippers, was het geen kopie van de wedstrijd vorig jaar in de tweede klasse.

Het werd geen kopie omdat ROAC nu zelf meer wist af te dwingen en het voor elkaar kreeg dat het aantal echte kansen beperkt bleef voor de gastheren. Toch duurde het niet lang voordat Dammes van der Poel de bal al uit zijn net mocht pakken.

Na een zeer dominante openingsfase kwam de thuisploeg al na een minuut of vijf op voorsprong. Naïef balverlies werd door TAC ’90 optimaal benut en over de as van het veld werd ROAC aan gort gespeeld. Samuel Mateus mocht als eindstation de bal over lijn tikken: 1-0.

Maar dat ROAC ook mogelijkheden zou krijgen was al gebleken. Achter de Haagse defensie lag ruimte en deze werd ook meermaals benut. Het resulteerde onder andere in een doelpunt van Kevin de Jong, maar deze werd door afgekeurd wegens vermeend buitenspel. TAC ’90 had ondertussen wat gas teruggegeven en met een 1-0 tussenstand werd er gerust.

Vlak na de thee had Van der Poel een fantastische save in huis op een van richting veranderd schot. Hij hield daarmee zijn ploeg in de wedstrijd in een fase waarin de thuisploeg de wedstrijd probeerde te beslissen. In de 70e minuut kantelde het spelbeeld. Djimmy Wagter zag zijn vrije trap knap uit de hoek worden getikt. De corner die hierop volgde werd voor geslingerd door Jacco den Hollander en Freek Heemskerk kon binnen koppen: 1-1.

De gelijkmaker viel enigszins uit de lucht, maar bracht TAC ’90 wel aan het wankelen. Zeker toen Wagter en Heemskerk beide met een kopbal dichtbij de 1-2 kwamen. In de slotfase had de goal nog aan beide kanten kunnen vallen, maar weigerden de twee teams nog veel risico’s te nemen waardoor 1-1 ook de eindstand werd.

Een knap resultaat bij een ploeg die over veel voetballende kwaliteiten beschikt. Met vier punten uit de eerste twee wedstrijden is de start van ROAC in de eerste klasse fantasisch te noemen. Aan ROAC de taak om dit goede gevoel zo lang mogelijk vast te houden. Te beginnen volgende week thuis tegen VUC.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Loek van As; Jeffrey de Haas; Kevin de Jong; Djimmy Wagter, Yoek Bentvelzen (80. Bart Hogenboom), Thijs van Seggelen (60. Sam van der Geest).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!