S.v. ROAC 1 pakt eerste puntje van 2020

Na vier nederlagen op rij is het ROAC bij VUC gelukt om het eerste resultaat in 2020 te boeken. In Den Haag werd met 0-0 gelijkgespeeld en zeker gezien de forse nederlaag bij TOGB vorige week was dit een welkome opsteker. Het spel zag er bij vlagen verzorgd uit en ROAC had meer recht gehad op de driepunter dan de gastheren.

In de heenwedstrijd had iedereen van VUC zich enorm druk gemaakt om hetgeen wat er in het programmaboekje van ROAC had gestaan. De auteur had VUC beschuldigd van onsportief gedrag in eerdere onderlinge confrontaties en ook nog eens geschreven dat er bij VUC elk seizoen weer een blik aan nieuwe spelers wordt opengetrokken. De huisredacteur van VUC was dat nog niet vergeten en schreef over het ‘Calimero gevoel’ van ROAC. Wie uitdeelt moet ook kunnen incasseren en dat is geen probleem voor de nuchtere Rippers.

Waar na de heenwedstrijd echter geen woord over werd gerept in Den Haag, was het adequate optreden van speler Kevin de Jong (fysiotherapeut van beroep) toen de arm van de Haagse rechtsback Chaheen Hansen uit de kom schoot. Doordat De Jong snel en kundig handelde werd de arm teruggeplaatst en kon Hansen het duel zelfs uitspelen. Hansen zelf was dit echter niet vergeten en zocht de geblesseerde De Jong voor de wedstrijd op om hem nogmaals te bedanken voor zijn handelen.

Dan de wedstrijd zelf. Hein Leliveld kon niet beschikken over aanvoerder Freek Heemskerk (ziekte) en Yoek Bentvelzen bleek ook niet fit genoeg om te starten (getrokken verstandskies). Dick Heemskerk speelde voor het eerst weer in de basis na een half jaar blessureleed en Thijs van Seggelen keerde ook terug in de ploeg. Mitchel Boere droeg de aanvoerdersband.

In de eerste helft had ROAC veel meer rust in haar spel dan de afgelopen weken, het leidde echter niet tot grote kansen. Ook bij VUC werden er nauwelijks kansen gecreëerd. De vele vrije trappen en corners van Danny de Jel leverde maar één grote kopkans op en daarop bracht Dammes van der Poel knap redding. Vlak voor rust kreeg Floris Hupkes, eveneens uit een vrije trap, de grootste kans van de eerste helft. Van dichtbij ramde de linksback over.

Even na rust zette VUC aan en dat leidde tot gevaar, maar al snel kantelde het spel. VUC, dat aan een knappe reeks bezig is met onder andere een gelijkspel bij Spartaan ’20 en een winstpartij op Boshuizen, zou niet meer gevaarlijk worden. ROAC bleef rustig aan de bal en dat leverde een aantal goede aanvallen op. In de eindpassing bleek ROAC echter nog vaak te slordig. En op de momenten dat ROAC er wel doorheen was kon VUC altijd nog rekenen op de Haagse grensrechter die vier keer onterecht een aanval van ROAC zou afvlaggen. Zie ook de beelden op voetbal.tv.

Toen vlak voor tijd nog een kopbal van Sam van der Geest acrobatisch van de doellijn werd weggekopt door een Haagse verdediger werd het wel duidelijk dat een gelijkspel het hoogst haalbare zou zijn. Gezien de fase waar zowel ROAC als VUC zich in bevindt een prima resultaat, maar ROAC had ook zomaar de eerste overwinning ooit bij VUC kunnen binnenhalen.

Het geeft de burger weer wat vertrouwen richting het duel tegen de nummer drie Den Hoorn van komende zondag. Uit boekte ROAC een heroïsche en teven enige uitwinst van de competitie. Het zou fantastisch zijn als deze stunt in eigen huis herhaald kon worden.

Opstelling: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Jeffrey de Haas, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (70. Cedric den Dekker), Loek van As, Sam van der Geest; Thijs van Seggelen (88. Joep Straathof), Martijn van Trigt (75. Yoek Bentvelzen), Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!