S.v. ROAC 1 pakt Kaag en Braassem Cup 2022

ROAC heeft voor de tweede keer in haar bestaan de Kaag en Braassem Cup gewonnen. Titelhouder en gastheer EMM ’21 werd in eigen huis met 1-2 verslagen.

Vorige week vertrok EMM ’21 nog met een 2-3-overwinning van het Hertogspark, maar doordat ROAC als nummer twee eindigde in de poule mocht het in de finale opnieuw tegen de fusieclub in actie komen. ROAC had geleerd van vorige week waarin het eerste half uur veel te veel ruimte had weggegeven. ROAC speelde meer gecontroleerd, waardoor de thuisploeg nu niet heel gevaarlijk kon worden.

ROAC werd dat na een minuut of twintig wel toen Jay Helvensteijn, net als de week erop, een corner van Thijs van Seggelen fraai binnen knikte: 0-1. EMM ’21 had het meeste balbezit, maar het bleef bij blaffen. Een toevalstreffer moest voor de gelijkmaker zorgen: 1-1. Een geblokte bal verdween vanaf een meter of 20 achter de kansloze Dammes van der Poel. EMM ’21 dacht voor rust door te kunnen drukken, maar een fantastische poging van eigen helft belandde op de deklat en ook een vrije kopkans was niet aan de thuisploeg besteed.

In de tweede helft bleef EMM ’21 de ploeg met het meeste balbezit, maar verder dan wat corners en pogingen uit de tweede lijn kwamen ze niet. ROAC had eigenlijk maar één goede aanval nodig om wel het net te kunnen vinden. Op aangeven van Djordy Strijk was Helvensteijn weer het eindstation: 1-2. In de slotfase probeerde EMM ’21 nog een slotoffensief te forceren, maar het mocht eigenlijk geen naam hebben.

Zodoende eindigde ROAC met de beker op het podium. Een fijne opsteker voor de nieuwe trainer en de vele nieuwe jonge jongens die hun plek in het eerste tot nu toe fantastisch invullen. Komende zaterdag staat het eerste officiele duel geprogrammeerd. In Leiderdorp wordt er om 17:00u tegen RCL afgetrapt voor de districtbeker.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!