S.v. ROAC 1 pakt opnieuw een punt tegen TAC ‘90 1

Dat TAC ‘90 kampioen kampioen gaat worden, daar twijfelt niemand aan. Dat betekent echter niet dat ROAC zich zo maar gewonnen zou geven tegen de ongeslagen Hagenezen. Het enerverende duel eindigde in 2-2.

Al na een minuut had Umit Bektas de bezoekers op voorsprong kunnen brengen. Alleen schoot de middenvelder over na een flitsende aanval. ROAC was wakker geschud en leek de draad op te pakken. In de 12e minuut leek de thuisploeg op voorsprong te komen door Yoek Bentvelzen, alleen werd zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Ondertussen bleef TAC ‘90 het spel maken, maar bleef ROAC gevaarlijk op de counter. Zo ook in de 15e minuut. Rudolf Bax nam snel een vrije trap vanaf ver van eigen helft en zette Loek van der Star de diepte in. De buitenspeler gaf met een prachtige lob Giovanni Spaan het nakijken: 1-0.

Niet ver daarna verdubbelde Bentvelzen de score. Een counter uit het boekje en Van der Star gaf Bentvelzen een niet te missen kans: 2-0. TAC ‘90 bleef zorgvuldig voetballen, maar zwijnde toen Bentvelzen van dichtbij op Spaan kopte in plaats van de 3-0 op het scorebord te zetten.

in de 34e minuut kwam TAC ‘’90 terug in de wedstrijd. Aanvoerder Randall Rishengel kreeg veel ruimte en schoot vanaf 25 meter prachtig raak via de onderkant van de lat: 2-1.

Na de theepauze bleven de bezoekers drukken. Marlito Asencao miste al een prachtige kans, maar Shibi Rojer zou dat niet doen na een prachtige aanval. De centrale verdediger kwam mee op en prikte raak: 2-2.

Het werd vervolgens overleven voor de thuisploeg en alhoewel de bezoekers continu bleven drukken, bleven de grote kansen uit. In de laatste 10 minuten kwam ROAC zelfs weer terug in de wedstrijd, maar had het pech in de afronding. De grootste mogelijkheid kwam op naam van Sam van der Geest, maar zijn knappe kopbal werd door Spaan op de lat getikt. Direct floot de prima fluitende Jesse Verduijn voor het eindsignaal.

Een boeiend voetbalgevecht, waarin TAC ‘90 duidelijk de betere ploeg was geweest, maar waarin ROAC als team misschien wel de betere kansen had afgedwongen. Hoe dan ook, vooraf had ROAC uiteraard getekend voor een puntje dus wat dat betreft was de stemming prima na afloop. Komende week wacht Ter Leede 2 – correctie – Teylingen 1 thuis.

Opstelling: Casper van der Geest; Jacco den Hollander (65. Ricardo Bakker), Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Jeffrey de Haas, Rudolf Bax; Loek van der Star (65. Djimmy Wagter), Dick Heemskerk, Yoek Bentvelzen (89. Joep Straathof).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!