S.v. ROAC 1 pakt overwinning in extremis

ROAC moest net als vorige week diep gaan om drie punten over de streep te trekken bij VVZA. In Amersfoort werd in de 87e minuut nog tegen een 1-0-achterstand aangekeken, maar doelpunten van Freek Heemskerk en Matty van Benten brachten ROAC alsnog een fortuinlijke overwinning.

VVZA pakte tot nu toe 7 punten, maar trof (net als Soest vorige week) wel al de gehele top 5. Wedstrijden die steeds nipt verloren gingen. Net zoals het duel dus gisteren tegen ROAC. VVZA deed zeker niet onder voor de bezoekers. Sterker nog, de overwinning mag best gestolen genoemd worden. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, waarbij VVZA 3 grote kansen afdwong. ROAC moest het doen met 2 grote kansen. Beide ploegen zouden een keer de paal raken bij één van die kansen.

Na rust trok VVZA het duel iets meer naar zich toe, hoewel de openingstreffer in de 60e minuut wel enigszins uit de lucht kwam vallen. Een corner belandde in de kluts en VVZA reageerde attenter de de Rippers en joeg de bal in het net: 1-0. Na de goal kon VVZA nog meer vertrouwen op haar tactiek. De balbaste spits zoeken om er vervolgens met veel beweging overheen te komen. Als VVZA het wat beter had uitgespeeld hadden ze het duel op slot kunnen gooien. Maar het bleef 1-0 waardoor ROAC in de slotfase toch nog een vuist kon maken.

In de 87e minuut kreeg ROAC een corner die door de doelman weggestompt werd. Daarbij kwam hij in botsing met een teamgenoot en verzwikte zijn voet. ROAC had daar, net als de referee, geen boodschap aan en invaller Koen van Klink bracht de bal opnieuw voor waar Heemskerk hem met het hoofd in het doel verlengde. Protesten alom bij de thuisploeg, maar alleen bij een hoofdblessure moet de scheidrechter het duel direct stilleggen. Dat was niet het geval en was het dus een geldig doelpunt. ROAC rook nu bloed en ging door voor de driepunter. De andere invaller, Jay Helvensteyn, was al dichtbij de winnende toen zijn schot via een VVZA’er op de lat verdween. Uit de corner die daarop volgde was het wel raak. De bal werd half weggewerkt en Van Benten kon vanaf randje zestien schieten. Door een woud van benen vond het leer het net: 1-2.

Verslagenheid bij de thuisploeg, die er nog wel een paar spannende minuten wisten uit te persen. De bal viel echter net niet goed voor de thuisploeg waardoor ROAC alle punten mocht opeisen. En zo pakte ROAC opnieuw een benauwde overwinning in de slotfase. Voetballend was het niet fantastisch, maar qua mentaliteit bleek ROAC wederom een onneembare vesting.

Na afloop werd het in de kantine van VVZA nog gezellig zat en ook in de bus terug zat de sfeer er meer dan goed in. Volgende week speelt ROAC weer een thuiswedstrijd wanneer het Utrechtse Sporting ’70 op bezoek komt.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Jay Koek; Wessel van der Poel, Matty van Benten, Bart Hogenboom (61. Koen van Klink); Djimmy Wagter (61. Jay Helvensteyn), Sam van der Geest, Thijs van Seggelen).

Deel dit bericht

Eén reactie op “S.v. ROAC 1 pakt overwinning in extremis”

  • Sjors schreef:

    Stelletje dieven!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!