S.v. ROAC 1 pakt overwinning met hakken over de sloot

ROAC is er in geslaagd om laagvlieger Soest SO met lege handen terug de bus in te sturen, maar heel verdiend was het allemaal niet. Dat het winnende doelpunt pas vlak voor tijd viel was ook tekenend voor de manier waarop de drie punten werden binnengesleept. Het ging namelijk zeer moeizaam.

ROAC startte best goed aan het duel. Voor Loek van As was als linksback een plaats in het team gereseveerd waardoor er veel voetbal van achteruit mogelijk was. Diezelfde Van As was na een paar minuten ook het eerst gevaarlijk met schot vlak voorlangs. Na 19 minuten kwam ROAC op voorsprong. Van As legde een vrije trap heerlijk neer op het hoofd van Sam van der Geest en de spits kopte fraai raak in de kruising: 1-0. na de voorsprong kwam Soest beter in het spel en kreeg het ook de kans om gelijk te komen. Een foute terugspeelbal van Thijs van Seggelen werd ROAC bijna fataal, ware het niet dat Dammes van der Poel weer onpasseerbaar bleek. In de eerste helft kregen Bart Hogenboom en Soest ook nog een grote kans om te scoren, maar zonder succes. Gescoord werd er overigens wel, maar Van Seggelen zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft trok Soest het duel naar zich toe. ROAC kwam er slechts op de counter nog een enkele keer uit. Zo ook in de 65e minuut toen de ingevallen Koen van Klink vrij op het vijandelijke doel mocht afgaan, zijn stift ging net naast. Dat de 1-1 viel in de 70e minuut lag in der lijn van verwachtingen. Niet dat Soest enorme kansen wist af te dwingen, maar ROAC wankelde al een tijdje. Het ging uiteindelijk mis bij een corner. De lange invaller Olav Kuus maakte gebruik van een uitglijdende Van der Poel en wijfelende verdedigers en kopte raak.

Voor ROAC het moment om weer meer initiatief te pakken. Soest gaf juist wat gas terug, maar kreeg toch nog twee kansen. Van der Poel bracht redding en Freek Heemskerk kon net op tijd een poging van dichtbij blokken. Uiteindelijk was wederom een dood spelmoment noodzakelijk om ROAC in de 86e minuut de overwinning te brengen. Eerst werd een verlengde vrije trap van Van Seggelen nog van de doellijn gehaald, maar uit de opvolgende corner was het wel raak. Een afvallende corner werd door Wessel van der Poel binnengetrapt. In de slotfase kreeg ROAC nog een grote kans, maar Van Klink stuitte op de doelman. Soest wist niet meer tot kansen te komen in de slotfase, waardoor het bij 2-1 bleef.

Door de overwinning blijft ROAC leuk meedoen in de subtop. Soest daalde naar de laatste plaats en dat geeft een verekend beeld. Soest is een prima ploeg, maar heeft de pech na zeven wedstrijden al tegen de top vijf te hebben gespeeld. Ze verloren deze wedstrijden steeds met kleine cijfers en verdienden meer dan dat. Zoals ook gisteren in Rijpwetering, maar daar maalde geen Ripper om.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jay Koek, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Loek van As (74. Jim van der Meer); Wessel van der Poel, Matty van Benten, Bart Hogenboom (74. Jay Helvensteyn); Djimmy Wagter (61. Koen van Klink), Sam van der Geest; Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!