S.v. ROAC 1 pakt punt in Brabant

Voor het eerst in de geschiedenis pakte ROAC is een officiële wedstrijd een punt in de provincie Brabant. Uit bij DOSKO uit Bergen op Zoom werd met 0-0 gelijkgespeeld.

Niet voor iedereen binnen ROAC bleek DOSKO een onbekende vereniging. In het verre verleden zijn er overige seniorenteams geweest die bij elkaar deelnamen aan vriendschappelijke toernooien waarin de derde helft het belangrijkste aspect van de dag bleek. Ook nu zou het na afloop gezellig zijn, maar de Rippers kwamen toch ook echt om een resultaat te halen.

Gesteund weer door een trouwe groep supporters, waarvan verschillende groepen er een weekendje Brabant van maakten, begon ROAC aanvankelijk goed aan het duel. Zeker in de eerste 20 minuten was ROAC de betere en leek een overwinning zeker haalbaar. Martijn van Trigt stond voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basis en liet bij vlagen zijn oude klasse weer zien. Vlak voor rust zou Van Trigt de grootste Ripse kans krijgen, maar hij raakte het leer niet lekker.

Ondertussen had de thuisploeg het spel al naar zich toe getrokken en moest Dammes van der Poel alles uit de kast halen om een kopbal van Brian Kruf onschadelijk te maken. Dat het 0-0 bij rust stond was gezien het veldspel en de kansverhouding wel te terecht eigenlijk.

Maar dat de tweede helft ook in 0-0 zou eindigen was dat niet. Bijna de hele tweede helft heeft DOSKO het initiatief gehad en wist het ROAC met prima veldspel terug te dringen. Alleen vanuit dode spelsituaties kon ROAC nog speldenprikjes uitdelen, maar de thuisploeg werd er niet nerveus van.

ROAC had alle reden om nerveus te worden. Na een uur zwijnde ROAC nadat Bart Dietvorst met een knappe lob de lat en de paal raakte. Een kwartier later werd een doelpunt van DOSKO ongeldig verklaard omdat de buitenspeler dat vanuit een buitenspelsituatie had gedaan. Ook in het laatste kwartier drukte DOSKO door, maar bleef ROAC met kunst- en vliegwerk overeind. Zo werd er weer een puntje toegevoegd aan het totaal en hebben de Rippers na 10 wedstrijden 14 punten verzameld.

Uiterst moeizaam dus, maar toch weer een resultaat. Nu nog twee wedstrijden voordat de winterstop aanvangt. Komende zondag zal ROAC meer moeten laten zien als Hillegersberg op bezoek komt. Met recht mag er weer gesproken worden van een zespuntenduel, gezien de stand op de ranglijst.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Kevin de Jong (61. Djimmy Wagter), Jeffrey de Haas, Loek van As; Yoek Bentvelzen, Sam van der Geest, Martijn van Trigt (75. Joep Straathof).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!