S.v. ROAC 1 pakt puntje bij Laakkwartier

Voor het eerst in de geschiedenis heeft ROAC een puntje gepakt bij Laakkwartier. Hoewel daar vooraf misschien voor getekend zou zijn, hadden de Rippers nu het idee dat er meer in had gezeten. Dat zat hem met name in het feit dat ROAC in de eerste helft drie 100%-kansen om zeep had geholpen en in de tweede helft ook nog een strafschop miste.

ROAC wist vooraf dat het te maken zou krijgen met een jong en goed voetballend elftal. Maar ook een team wat fysiek niet het sterkst is. Toch lieten de bezoekers zich het kaas van het brood vreten in de openingsfase. Laakkwartier was feller en kwam binnen tien minuten terecht op voorsprong. Geklungel bij ROAC achterin werd afgestraft: 1-0.

Na de openingstreffer leek ROAC wakker geschud. De duels werden gewonnen en ook in balbezit werd er beter gespeeld. In de 22e minuut leidde dat tot de gelijkmaker. Sam van der Geest bediende Joost van den Bosch bij de tweede paal en de lange spits kopte raak via de binnenkantpaal.

Vervolgens had ROAC het duel moeten beslissen. ROAC speelde fel en goed, maar vergat simpelweg de trekker over te halen. Vooral topscorer Dick Heemskerk had zijn ploeg op voorsprong moeten zetten, maar liet drie grote kansen onbenut.

Na de thee had Laakkwartier weer even een sterke fase, maar ROAC nam het initiatief weer over. In de 60e minuut werd Dick Heemskerk naar de grond getrokken en nam Mitchel Boere zijn verantwoordelijkheid. Voor het eerst in zijn carrière miste Boere een penalty, waardoor het 1-1 bleef. Sterker nog, Laakkwartier putte hoop uit de gestopte strafschop.

Laakkwartier begon meer te drukken en kreeg een grote kans, maar miste. Ook ROAC kreeg in het laatste kwartier, wat nu op en neer ging, prima mogelijkheden om de winnende te maken. Maar het mocht vandaag niet zo zijn. In de blessuretijd kreeg een speler van de thuisploeg nog direct rood voor aggressief gedrag, maar gescoord zou er niet meer worden.

ROAC pakte een puntje in Den Haag en blijft daarmee ongeslagen. Komende week komt KDO op bezoek in Rijpwetering. Uiteraard gaan de Rippers proberen hun ongeslagen reeks voort te zetten.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest (70. Wessel van der Poel), Jeffrey de Haas, Rudolf Bax, Djimmy Wagter, Dick Heemskerk, Joost van den Bosch (65. Martijn van Trigt (75. Koen de Haas)).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!