S.v. ROAC 1 pakt tweede uitzege van het seizoen

De bookmakers hadden er weinig vertrouwen in, maar het is ROAC toch gelukt om de tweede uitzege van het seizoen te pakken. Nadat de Rippers in 2018 in de blessuretijd bij hekkensluiter GDA wist te winnen, moest Altior er gisteren in de 87e minuut ook aan geloven. Yoek Bentvelzen kopte snoeihard het enige doelpunt van de wedstrijd binnen.

En deze tweede uitzege van het seizoen kwam op een cruciaal moment. Na twee ongelukkige gelijke spelen op rij van de Rippers is het dringen geblazen voor plek twee. Het heeft er alle schijn van dat ROAC deze plek moet bemachtigen aan het einde van het seizoen om in aanmerking te komen voor een toetje. Ook voor Altior waren de punten duur. In de afgelopen weken speelde de promovendus zich veilig en dat zorgde er direct ook voor dat Altior er heel goed voor stond wat betreft de derde periode.

Zoals in het programmaboekje te lezen was, kon men in Langeraar beschikken over een ‘complete en superfitte selectie’. Geen overbodige luxe, met ruim 25 graden op de thermometer en spelend op kunstgras. Voor Hein Leliveld was het echter een ander verhaal. Zonder Loek van der Star en Rudolf Bax miste hij sowieso de doelpuntenmaker en assistgever van 1-0-thuisoverwinning op Altior eerder dit seizoen. Ook viel Jeffrey de Haas geblesseerd uit in de warming-up en moest de zieke Dick Heemskerk noodgedwongen na een kwartier gewisseld worden. Tel daar ook nog het gemis van de geblesseerde Ricardo Bakker bij op, en ROAC miste vijf van de tien veldspelers ten opzichte van het eerdere treffen met Altior.

Echter ligt bij ROAC niet de kracht bij het individu, maar bij het team. En dat werd gisteren weer bewezen. De invallers ten opzichte van het eerdere duel bewezen allemaal hun waarde. Cedric den Dekker die sinds tijden weer nagenoeg de hele wedstrijd speelde alsof hij nooit uit het team is verdwenen, de fraaie assist van Jacco den Hollander en natuurlijk de knappe goal van Bentvelzen.

De wedstrijd zelf was voor het toch wel ruim opgekomen publiek geen spektakel. De Langeraarders die de Rippers na afloop betichtten van anti-voetbal zullen na een nachtje slapen ook wel geconcludeerd moeten hebben dat hun eigen spel niet veel beter was. Alleen is ROAC misschien gewoon wat beter in anti-voetbal dan Altior. En de wedstrijd had er anders uit kunnen zien als Mike Otto en Ed van der Weijden hun counters namens Altior succesvol hadden afgerond in de eerste helft. Aan de andere kant vielen er voor de Rippers ook wat kansen te noteren die met wat meer precisie doel hadden kunnen raken. En uiteraard is het dan ontzettend zuur en onterecht voor de thuisploeg dat hij in de 87e minuut alsnog viel. Maar gezien het ongelofelijke aantal (domme) overtredingen wat Altior maakte en de vele vrije trappen die dit opleverden, weet je dat hij nog een keer kan gaan vallen.

Wat wel nog noemenswaardig was, was het invallen van Bart Hoogenboom. Met een beetje mazzel had de talentvolle jeugdspeler zijn invalbeurt zelfs nog kunnen opfleuren met een doelpunt.

Met een driepunter op zak kunnen de Rippers nu even gaan genieten van een paar weken rust. Gezien de vele blessuregevallen komt dat niet verkeerd uit. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft ROAC alles nog in eigen hand om tweede te worden. De eerstvolgende wedstrijd zal weer cruciaal worden. HVV is een directe concurrent en tevens één van de twee ploegen die ROAC wist te verslaan.

Als laatste wil de selectie de familie Van der Poel (Jan en Jose) ontzettend bedanken voor de gastvrijheid in de ochtend. Aangezien het clubhuis gesloten was, hadden Jan en Jose een heus Paasontbijt geregeld voor de mannen. Het bleek de opzet naar de driepunter!

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Dick Heemskerk (18. Cedric den Dekker), Loek van As; Djimmy Wagter (82. Bart Hoogenboom), Yoek Bentvelzen, Thijs van Seggelen (89. Jim van der Meer).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!