S.v. ROAC 1 pakt zwaarbevochten punt bij RVC ’33 1

Kijkend naar de ranglijst zou men wellicht verwacht hebben dat ROAC wel even zou gaan winnen bij RVC ’33. ROAC doet bovenin mee, terwijl de Reeuwijkers naar beneden moeten kijken. Wie zich echter wat meer verdiept in de statistieken en ontwikkelingen van RVC ’33 zal concluderen dat een 1-1-gelijkspel helemaal niet zo een beroerd resultaat is voor de Rippers.

Na een zeer moeizame start van de competitie, voornamelijk door het gemis van belangrijke krachten, lijkt het inmiddels nagenoeg complete RVC ’33 het lek te hebben gedicht. Vorige week werd weliswaar kansloos verloren bij Stompwijk ’92, maar de laatste twee thuiswedstrijden werden gewonnen van sterke tegenstanders (KDO en Teylingen). En juist in eigen huis zal RVC ’33 dit seizoen de punten moeten gaan pakken.

Op een loodzwaar grasveld was de spelopvatting van de degradant duidelijk: inzakken en gokken op de counter. Mede doordat ROAC in de eerste tien minuten zoekende was wist RVC ’33 al vroeg op voorsprong te komen. Ralph Tol kreeg net te veel ruimte om voor te geven en vervolgens reageerde Rens Mathot het meest attent door de bal achter Dammes van der Poel te koppen: 1-0.

Na de achterstand kwam ROAC beter in de wedstrijd en zette het de thuisploeg flink onder druk. RVC ’33 claimde een overtreding op de doorgebroken Mathot, terwijl de Rippers een penalty claimden toen Dick Heemskerk met het nodige duw- en trekwerk naar de grond werd gewerkt. In beide gevallen werd er doorgespeeld. Uitgespeelde kansen wist ROAC niet te creëren, wel kreeg het voldoende vrije trappen en corners om gevaarlijk te worden. Rudolf Bax had moeite met de tegenwind, maar wist vlak voor rust toch een prima bal te geven. De bal raakte in een kluts waarna Joost van den Bosch het meest adequaat reageerde en de bal binnen knikte. Echter, voor de zoveelste keer dit seizoen, werd ROAC overduidelijk een oor aangenaaid door een clubgrensrechter. Referee Desley Lit nam het signaal blind over en annuleerde het doelpunt. Maar zoals ook AD-journalist Erik Winkster zou schrijven in zijn wedstrijdverslag ‘was daar in de verste verte geen sprake van’.

Ondertussen had RVC ’33 het spel direct weer hervat en resulteerde dat in een counter en een grote kans die Tol om zeep hielp. In plaats van een glaszuivere 1-1 naar een 2-0-achterstand binnen 15 seconden, het had zomaar gekund. Freek Heemskerk maakte grensrechter Joop van der Made duidelijk dat hij het spelletje verziekt en daar had Lit een gele kaart voor over, dat dan weer wel.

Na de thee veranderde er niets aan het spelbeeld. Ongeveer 80% balbezit voor ROAC zonder grote kansen en een RVC ’33 dat met sporadische counters betere kansen kreeg. De grootste was voor Mathot, maar Van der Poel bracht redding. Ondertussen bleef ROAC strijden voor een resultaat. Inmiddels zonder de geblesseerd uitgevallen Rudolf Bax en Joost van den Bosch. Twee junioren, Wessel van der Poel en Joep Straathof, werden ingebracht en zij zouden het uitstekend doen. Vooral het debuut en optreden van de pas zestienjarige Straathof was bijzonder te noemen.

Mede dankzij deze inbreng wist ROAC de gelijkmaker af te dwingen. Loek van der Star zette in de 78e minuut voor en doelman Stefan van der Meer kreeg de bal niet onder controle. Dick Heemskerk kon de bal over de lijn tikken en daarmee de 1-1 op het scorebord zetten. Na deze gelijkmaker trok RVC ’33 meer uit zijn schulp en zou de slotfase alle kanten op gaan. De winnende had aan beide kanten kunnen vallen, maar er werd niet meer gescoord.

Beide ploegen hadden enorme arbeid geleverd. ROAC verreweg het meeste balbezit en initiatief, RVC ’33 de grootste kansen. Een gelijkspel was daarom wel terecht te noemen. Natuurlijk heerste ook nog steeds de frustratie over het afgekeurde doelpunt, maar toch konden de Rippers leven met het puntje. Niet veel ploegen gaan hier nog punten pakken tegen een RVC ’33 die de counter uitstekend beheerst. Volgende week wacht voor ROAC een thuiswedstrijd tegen Teylingen. Dat zal ook allesbehalve makkelijk gaan worden.

Opstelling: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Rudolf Bax (76. Wessel van der Poel), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Joost van den Bosch (Joep Straathof), Dick Heemskerk, Loek van der Star.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!