S.v. ROAC 1 promoveert naar de eerste klasse

Het is ROAC opnieuw gelukt om geschiedenis te schrijven. Op het terrein van Voorschoten ‘97 wist ROAC in de finale van de nacompetitie eersteklasser Groeneweg met 3-0 te verslaan. Voor het eerst in de geschiedenis zal een team uit Kaag en Braassem uitkomen in de eerste klasse.

En deze promotie is de ultieme beloning van een fantastisch seizoen. Een seizoen waarin ook weer is gebleken welke waarde een hechte groep kan hebben. Steeds wanneer er in het seizoen iemand (langdurig) geblesseerd raakte, stond er weer iemand anders op. Maar dat is niet alleen de promotie van het vlaggenschip. Zoals voorzitter Rob van der Hoorn ook al aangaf in zijn interview met studio Kaag en Braassem is dit de promotie van de hele club. Enkel omdat de randvoorwaarden bij ROAC altijd optimaal zijn heeft het kunnen gebeuren dat dit team in tien jaar tijd van de vijfde naar de eerste klasse is opgeklommen.

En wat deze promotie met de club doet werd gisteren duidelijk. Van de 800 toeschouwers zullen er zeker 600 geweest zijn die ROAC kwamen supporten. Zij zorgden voorafgaand van het duel voor de nodige sfeer met hun aankleding, gezang en afsteken van (confetti)vuurwerk. Het gaf de Paarsen een boost in het duel.

Maar wie denkt dat ROAC een makkelijke middag had, kijkend naar de ruime 3-0-overwinning, zat er naast. In de eerste helft was ROAC wel beter. Al snel kreeg Freek Heemskerk een grote kans, maar zijn kopbal ging over. Vlak voor rust kreeg Sam van der Geest een grote mogelijkheid, maar hij schoot naast. Een paar minuten later was het wel raak. Na een knappe aanval legde Djimmy Wagter de bal klaar en Van der Geest lepelde de bal in het doel: 1-0.

Na rust liet Groeneweg zich veel meer gelden. ROAC kwam onder zware druk te staan en kwam niet meer aan voetballen toe. Groeneweg kwam een teenlengte te kort voor de gelijkmaker en Dammes van der Poel moest alles uit de kast halen om een kopbal via de lat onschadelijk te maken.

In de 70e minuut kwam daar uit het niets verandering in. ROAC kreeg een vrije trap en Jacco den Hollander slingerde deze hoog voor. De keeper van Groeneweg handelde wijfelend en liet Heemskerk de bal verlengen met zijn hoofd. Bart Hogenboom stond bij de tweede paal klaar om de bal in het verlaten doel te schuiven: 2-0. Een explosie van vreugde wat werd gevierd met de supporters.

Twee minuten later was het duel gespeeld. Wagter won een cruciaal duel, bleef kalm en legde breed op Van der Geest. Van der Geest schoof zijn tweede van de middag binnen: 3-0. Invaller Loek van der Star was nog dichtbij de 4-0, maar raakte de paal. Het maakte ook niets meer uit. De jonge en talentvolle referee Oosterlaken besloot geen blessuretijd toe te kennen, waardoor het Ripse/Oud Adese volksfeest op tijd kon losbarsten.

En zo geschiedde het. In een volgepakt clubhuis werden de spelers ontvangen. Dat werd door de selectie later doorgezet bij Eelco van der Poel waar werd gedineerd om af te sluiten in De Vergulde Vos. Vrijwel alle spelers hadden vrij gevraagd voor vandaag en daar zullen ze geen spijt van hebben gehad.

Volgend jaar speelt ROAC dus in een nieuwe competitie en gaat ROAC op nieuwe plekken komen en tegen nieuwe clubs spelen. Iets om naar uit te kijken. Of dat in West I of West II zal zijn is nog onbekend, alhoewel ROAC de voorkeur voor West I heeft uitgesproken richting de KNVB. En uiteraard gaat ROAC o.a. de derbies tegen DOSR en Foreholte missen, misschien dat de bekercompetitie hier nog iets in kan betekenen.

En of ROAC iets te zoeken heeft op dat niveau zal moeten blijken. Vooralsnog leeft Rijpwetering en Oud Ade nog in een roes en zal het daar nog wel even van gaan genieten.

Dan rest mij alleen nog om de geweldige support te bedanken namens de gehele selectie. Het is fantastisch om in zo’n entourage te mogen spelen!

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes (81. Rudolf Bax), Loek van As, Jeffrey de Haas, Bart Hogenboom (71. Cedric den Dekker); Thijs van Seggelen (83. Loek van der Star), Sam van der Geest, Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!