S.v. ROAC 1 raakt ongeslagen status kwijt bij HVV 1

Een heuse (sub)topper stond er in Den Haag op het programma. Waar HVV en ROAC normaal gesproken tegen degradatie strijden, bevonden beide ploegen zich dit seizoen na acht speelronden op plek 2 en 3.

Waar bij het ROAC het succes niet echt viel te verklaren (dezelfde groep als vorig jaar, met nu juist veel blessures) wordt er in Den Haag gewezen naar de nieuwe trainer. Met André Wetzel aan het roer heeft HVV een absolute topper binnengehaald. Wetzel trainde in het verleden o.a. ADO Den Haag en hij flikte het afgelopen seizoen om AFC vanuit een kansloze uitgangspositie in de tweede divisie te behouden. Bij HVV wordt dit seizoen drie keer per week getraind en ook heeft Wetzel wat talentvolle spelers uit de jeugd tot zijn beschikking in vergelijking met afgelopen jaar.

Toch kwam ROAC maar met één doel en dat was winnen. ROAC speelde in de eerste helft, ondanks de slechte staat van het veld, zeer behoorlijk en was wat dominanter dan de thuisploeg. De kansenverhouding was ruim in het voordeel van de Rippers. Eerst werd Djimmy Wagter afgevlagd nadat hij vrij op de Haagse doelman mocht afgaan. Een schandalige beslissing, maar het gevaar was wel geweken. Ook Dick Heemskerk had van dichtbij moeten raak tikken en Sam van der Geest mocht ook alleen op de Haagse doelman afgaan, maar faalde in de afwerking. HVV kon het Dammes van der Poel niet lastig maken in de eerste helft.

Al snel in de tweede helft ging het wel mis voor de bezoekers. Dick Heemskerk moest zich geblesseerd laten wisselen en HVV kwam op voorsprong vanuit een corner. Joppe van der Brugge kon vogelvrij binnen tikken: 1-0. Niet lang daarna ging Freek Heemskerk in de fout door zijn tegenstander in het strafschopgebied neer te schoppen. Het was Van der Brugge die de penalty benutte: 2-0.

HVV kon gaan inzakken en profiteren op de counter, maar moest wel de aansluitingstreffer toestaan. Freek Heemskerk werd naar de grond geduwd binnen het zestienmetergebied van HVV en ook nu kon de uitstekend leidende Westhoff niets anders dan naar de stip wijzen. Topscorer Rudolf Bax schoot raak: 2-1. In de fase die volgde kreeg ROAC kansen op de gelijkmaker. Joost van den Bosch volleerde van dichtbij naast het doel en bij een scrimmage ging de bal op wonderlijke wijze niet in, maar over het doel van HVV.

Op de counter kon HVV gevaarlijk blijven en was Jaap Donker al dichtbij de 3-1, alleen was zijn poging te slap. Dat was de poging van Luuk Coenraadts in de 75e minuut niet. Hij kon van randje zestien uithalen en deed dat met succes: 3-1. Toch had ROAC weer heel snel weer de aansluitingstreffer te pakken. Wagter profiteerde optimaal na een misverstand bij HVV achterin en lobte de bal fraai in het doel: 3-2.

Met nog een kwartier te gaan probeerde ROAC alles om de gelijkmaker nog te forceren. De gelijkmaker die gezien het wedstrijdbeeld en kansenverhouding terecht zou zijn geweest. Het mocht echter niet zo zijn, waardoor ROAC HVV over zich heen ziet gaan op de ranglijst. Uiteindelijk kon de conclusie getrokken worden dat persoonlijke fouten ROAC uiteindelijk de das om deden.

Komende week het thuisduel tegen Altior. De promovendus doet het met 15 punten fantastisch en ROAC zal flink aan de bak moeten om een positief resultaat te behalen.

Opstelling: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Jeffrey de Haas (82. Wessel van der Poel), Rudolf Bax; Djimmy Wagter, Dick Heemskerk (47. Joost van den Bosch), Loek van der Star.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!