S.v. ROAC 1 raakt ongeslagen thuisstatus kwijt tegen koploper

ROAC is er niet in geslaagd om voor een stuntje te zorgen tegen koploper Den Hoorn. Hoewel de thuisploeg grote gedeeltes van de wedstrijd het betere van het spel had en minimaal evenveel kansen creëerden als de bezoekers werd er wel met 0-2 verloren.

Voor Hein Leliveld was het puzzelen geblazen. Vooral voor de spitsposities had de Nieuwvener nauwelijks keuze. Zoals bekend is Martijn van Trigt tot de winterstop uit de roulatie en kon Leliveld ook niet rekenen op de diensten van topscorer Djimmy Wagter, die het niet voor elkaar kreeg zijn dienst te ruilen waardoor hij noodgedwongen moest werken. Als klap op de vuurpijl meldde ook de derde aanvaller, Loek van der Star, zich af vanwege blessureleed. Met zijn drieën toch goed voor acht van de elf reeds gemaakte Ripse doelpunten.

Op het middenveld werd de keuze ook beperkt, omdat zowel Loek van As als Jeffrey de Haas vlak voor het weekend een blessure opliepen en daardoor niet konden spelen. Het betekende echter wel dat Yoek Bentvelzen zijn basisdebuut mocht maken in de Ripse hoofdmacht. En dat zou hij prima doen deze middag.

Ondanks alle tegenslagen geloofde de thuisploeg in een resultaat tegen Den Hoorn. Maar al snel dupeerde de Rippers zichzelf door Den Hoorn in het zadel te helpen. In de 4e minuut verslikte Floris Hupkes zich in de bal en zijn directe tegenstander profiteerde hier optimaal van. Hij sneed voorlangs de linksback en ging vervolgens naar de grond. Referee Jesse Verduijn kon hem geven en deed dat dan ook. Vanaf elf meter maakte Sem Remmerswaal geen fout: 0-1.

ROAC leek zich weinig van domper aan te trekken en ging op zoek naar de gelijkmaker. Freek Heemskerk was twee keer dichtbij uit een standaardsituatie. Mitchel Boere had pech dat zijn poging na een prima aanval te weinig vaart mee kreeg en zodoende door Den Hoorn weggewerkt kon worden. Ook Jacco den Hollander was dichtbij zijn eerste Ripse goal, maar zijn kopbal ging rakelings over. Ondertussen moest Bob Brugman tweemaal ingrijpen bij counters van Den Hoorn. De allergrootste kans van de eerste helft kwam op naam van Ricardo Bakker. Bentvelzen gaf de bal breed waarop Bakker vrij kon inschieten, maar met meer geluk dan wijsheid kreeg de goalie de bal met zijn knie nog over het doel.

Na de theepauze eenzelfde beeld, al werden de doelpogingen schaarser. Den Hoorn opereerde als team en hoopte op de counter het duel te beslissen. Rudolf Bax kreeg namens ROAC dé kans op de 1-1, maar zijn volley na een perfecte voorzet van Thijs van Seggelen scheerde over de deklat. Van Seggelen had niet veel later niet in de gaten hoeveel tijd en ruimte hij had toen hij vanaf een meter of twintig afvuurde, met een simpel steekballetje had hij zowel Bentvelzen als Sam van der Geest vrij voor de keeper kunnen zetten. In de slotfase bracht Leliveld Danny Semp binnen de lijnen. Semp was dichtbij de 1-1, maar zag zijn inzet geblokkeerd worden. Ook maakte a-junior Marnick Ouwehand zijn debuut voor het vlaggenschip.

In de blessuretijd, toen ROAC al enige tijd de nodige risico’s nam, gooide Den Hoorn alsnog het duel op slot. Daar waar de assistent scheidsrechter van Den Hoorn tot aan het gênante toe bij iedere dieptebal zijn vlag in de lucht gooide (en steeds met succes), deed de Ripse grensrechter dat niet in de 90e minuut en kreeg Bob Janmaat vrij baan om de 0-2 binnen te schieten. De wedstrijd was gespeeld.

Wederom hetzelfde verhaal voor de Rippers. Bij vlagen prima voetbal, veel inzet en passie, zeker niet minder zijn dan de tegenstander, maar wel met lege handen staan aan het einde van de rit. Aankomend weekend is ROAC vrij en gezien de vele blessuregevallen komt dat niet zo slecht uit.

Opstelling: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Jacco den Hollander (70. Danny Semp), Dick Heemskerk (83. Marnick Ouwehand), Yoek Bentvelzen, Rudolf Bax; Sam van der Geest, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

3 reacties op “S.v. ROAC 1 raakt ongeslagen thuisstatus kwijt tegen koploper”

 • Sjaak van Seggelen schreef:

  Lees het verslag van Den Hoorn tegen Delft van 6 november op de site van Delft er maar op na, ook hier had de grensrechter van den Hoorn een bepaalde rol.
  Het kan geen toeval zijn.

  • Rebo schreef:

   Alle maal gezeur, als je wint ben je blij en als je verliest heeft de scheidsrechter of grensrechter het gedaan.
   Grens rechters maken ook wel eens een fout .
   De pot is voor bij, volgende wedstrijd succes en veel plezier.maak er een mooi seizoen van.

   Een toschouwer

 • aad schreef:

  beetje kinderachtig de reactie van sjaak.hoop dat je alle verslagen leest van alle clubs .zolang er geen neutraal iemand staat zal dit voorkomen.ook bij de grens van roac .je moet de kansen er zelf inschieten hoef je ook niet zeuren sjakie .succes met je club .wel een sympathieke vereniging

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!