S.v. ROAC 1 raakt ongeslagen thuisstatus van 20 maanden kwijt

TAC ’90 was op 6 mei 2018 verantwoordelijk voor de laatste thuisnederlaag van de Rippers. Het werd toen 1-4 voor de bezoekers. Ruim 20 maanden later zou Spartaan ’20 voor de volgende thuisnederlaag zorgen. Het werd 0-3 voor de gasten uit Rotterdam.

Het zat er aan te komen natuurlijk, maar de ruime thuisnederlaag was wel even slikken. Desalniettemin viel er weinig af te dingen op de 0-3-nederlaag. Een uitstekend voetballend Spartaan ’20 zette ROAC vanaf de eerste minuut onder druk en dat de 0-1 al binnen tien minuten viel was niet heel gek. Een corner werd kort genomen en vervolgens fraai in de verre kruising gekruld.

Ook de 0-2 na een half uur was logischer dan dat de 1-1 zou zijn gevallen. Bij een inworp stond ROAC niet goed waardoor een voorzet geproduceerd kon worden. Acrobatisch verrichtte Schoop een omhaal, die via Floris Hupkes achter doelman Dammes van der Poel zou verdwijnen.

ROAC kreeg op de counter wel mogelijkheden, maar Djimmy Wagter en Yoek Bentvelzen maakten de verkeerde keuzes voor het vijandelijke doel.

Na rust veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld, maar rond de 60e minuut begon ROAC te drukken. En met succes, want de thuisploeg creeerde drie 100%-kansen. Vooral Sam van der Geest had zijn ploeg op 1-2 moeten zetten, maar mocht het fantastische keeperswerk van de bezoekende doelman als excuus aandragen. Toen Spartaan ’20 drie minuten voor tijd de beslissende 0-3 aantekende was de wedstrijd definitief gespeeld.

Zeker geen schande om thuis tegen deze goede ploeg te verliezen. Al heerste na afloop toch wel het gevoel dat er meer in had gezeten voor de Rippers, wanneer de verdiende 1-2 had gevallen. Daarnaast werden de doelpunten, zeker voor Ripse begrippen, te gemakkelijk weggegeven. Volgende week gaat ROAC op bezoek bij Olympia, waarvan thuis met 2-0 werd gewonnen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere. Floris Hupkes; Loek van As (70. Dick Heemskerk), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Djimmy Wagter, Yoek Bentvelzen, Martijn van Trigt (83. Thijs van Seggelen).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!