S.v. ROAC 1 levert unieke bekerprestatie na penaltythriller

Door de penalty’s iets beter te nemen dan opponent Voorschoten ’97 (za) heeft ROAC zich bij de laatste 16 van de districtbeker gevoegd. Nadat er na 90 minuten niet gescoord was, waren er 26 (!) penalty’s nodig om een winnaar aan te wijzen.

Een handjevol supporters had de moeite genomen om af te reizen naar Voorschoten voor het bekerduel. Zij kregen in de bittere kou geen mooie pot voorgeschoteld, maar waren uiteindelijk wel getuigen van een stukje geschiedenis wat werd geschreven. Nog nooit kwamen de Rippers zo ver in het bekertoernooi. Daarnaast maak je een penaltyserie van 26 stuks ook niet iedere dag mee.

Op voorhand was het lastig om een favoriet aan te wijzen. Voorschoten ’97 (za) verzamelde tot nu toe 20 punten in zaterdag 2C, terwijl ROAC in zondag 2C twee punten meer wist te pakken. Echter, Voorschoten ’97 (za) had het thuisvoordeel en speelt in de door kenners wat sterker aangeschreven zaterdagcompetitie en ROAC kampte met de nodige personele problemen. Hein Leliveld moest het (nog altijd) doen zonder Sam van der Geest, Dick Heemskerk en Thijs van Seggelen. Ook zag Leliveld Rudolf Bax na een half uur geblesseerd uitvallen. Het zou dus lastig zat worden voor de Rippers.

In de eerste helft gebeurde er vrij weinig. Voorschoten ’97 (za) had veelal de bal probeerde middels oud-MMO’er Richard Bakker een gaatje te vinden in de Ripse defensie. ROAC probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden, maar kreeg ook alle ruimte om rustig op te bouwen. De thuisploeg had een licht veldoverwicht, maar in de eerste 45 minuten noteerden beide ploegen één kans. Bakker kwam namens de Groen-gelen een teenlengte tekort om een voorzet succesvol te verlengen en aan de andere kant was het Loek van der Star die net te kort kwam om een voorzet van Mitchel Boere binnen te werken.

In de tweede helft veranderde er niet zo veel aan het spelbeeld. Voorschoten ’97 (za) werd gevaarlijk met een kopbal uit een vrije trap en enkele corners, maar toch kreeg ROAC in de slotfase de twee grootste kansen om het duel naar zich toe te trekken. Martijn van Trigt had de bal voor een meter van het doel voor het intikken maar schoot tegen de keeper op en Freek Heemskerk kopte een puntgave voorzet van Cedric den Dekker recht in de handen van de goalie van de thuisploeg. Zo bleef het 0-0 en moesten penalty’s de doorslag geven.

En dat werd een ware thriller. Omdat Voorschoten 97 (za) alleen de tweede pingel miste en Floris Hupkes, Den Dekker, Boere en Loek van As raak schoten kon Van Trigt ROAC naar de volgende ronde trappen. Maar zijn poging werd gestopt. Bij de 7e penalty miste Voorschoten ’97 weer en kon Jeffrey de Haas het afmaken, maar ook De Haas kreeg het niet voor elkaar en schoot naast. Vervolgens schoten beide clubs hun 8e, 9e, 10e, 11e en 12e pingel raak, alleen ging het bij de 13e penalty weer mis voor de thuisploeg. Den Dekker mocht inmiddels voor de tweede keer aanleggen en faalde wederom niet, waardoor ROAC door gaat naar de volgende ronde.

Wie ROAC in de volgende ronde treft is nu nog niet bekend. Feit is wel dat ROAC een unieke prestatie heeft geleverd én dat ROAC een kans krijgt om zich bij de laatste 8 te scharen. Mocht ROAC zich bij de laatste 4 weten te spelen, plaatsen de Rippers zich voor het landelijke bekertoernooi van volgend jaar. Dat zal ontzettend lastig worden, maar zolang de Rippers nog in de beker zitten mogen ze blijven dromen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker (67. Jim van der Meer), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Rudolf Bax (32. Cedric den Dekker), Jeffrey de Haas, Loek van As; Djimmy Wagter (73. Marnick Ouwehand), Loek van der Star, Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!