S.v. ROAC 1 schaart zich bij de laatste 32 van het bekertoernooi

Door de penaltyserie beter te nemen dan tegenstander OVV 1 heeft ROAC zich weten te plaatsten voor de volgende ronde van de districtbeker. Zaterdagtweedeklasser Voorschoten ’97 zal dan de tegenstander zijn.

Van OVV wisten de Rippers vrijwel niets. Ja, dat ze dit jaar in de zaterdag vierde klasse spelen nadat ze zijn overgestapt van het zondagvoetbal (eerste klasse) en dat ze in de vorige ronde eersteklasser Spartaan ’20 wisten uit te schakelen.

Hein Leliveld gaf de lichtgeblesseerde Martijn van Trigt rust en gaf Jim van der Meer een basisplaats. De eerste helft was mat. ROAC had bij vlagen prima veldspel, maar was niet doortastend genoeg. OVV wist nauwelijks bij het Ripse doel te komen waardoor een 0-0-ruststand logisch was.

Na rust kwam OVV fel uit de startblokken, maar kwam het niet verder dan wat speldenprikjes uit de tweede linie. AL snel trok ROAC het spel naar zich toe en wist het ook grote kansen te creëren. De eerste was voor Dick Heemskerk die van dichtbij op de doelman schoot. Ook de ingevallen Van Trigt was vanuit een corner dichtbij. De grootste kansen waren echter voor Van der Meer (één-op-één met de Oostvoornse goalie) en Thijs van Seggelen (raakte de paal). ROAC verdiende de voorsprong, maar kreeg deze niet waardoor de frustratie toenam bij de thuisploeg.

Na negentig minuten was er niet gescoord en moesten penalty’s de doorslag geven. Dammes van der Poel pakte de tweede penalty van OVV en OVV raakte de paal. Bij de Rippers miste alleen Cedric den Dekker waardoor Van Seggelen de beslissende 4-3 binnen mocht trappen.

ROAC zit nu bij de laatste 32 van de districtbeker en dat is al uniek op zich. De volgende ronde, uit bij Voorschoten ’97 (za) staat vooralsnog gepland op woensdag 21 februari.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Rudolf Bax, Jeffrey de Haas, Loek van As, (65. Cedric den Dekker), Loek van der Star (70. Martijn van Trigt), Dick Heemskerk (80. Wessel van der Poel), Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!