S.v. ROAC 1 schiet vriend te hulp met gelijkspel

Mede dankzij het 0-0-gelijke spel van ROAC tegen Laakkwartier is de kans zeer aannemelijk dat de Rippers volgend seizoen weer tegen Foreholte zullen uitkomen. Waar ROAC al een paar weken is uitgespeeld, kon het zich voor de pot tegen Laakkwartier motiveren met de gedachte dat de Voorhouters veel baat zouden hebben bij puntverlies van hun Haagse concurrent.

Op papier zou Laakkwartier te doen moeten zijn voor ROAC, maar in de praktijk is dat anders. Een nagenoeg compleet ROAC ging in de laatste wedstrijd voor de winterstop met 1-0 onderuit in Den Haag, waarmee de Rippers nalieten om aansluiting te vinden met de top. Afgelopen zondag was ROAC, zoals in de laatste weken steeds het geval, allesbehalve compleet. Echter, ROAC had deze keer de touwtjes grotendeels in handen, maar beloonde zichzelf niet.

In de eerste helft bleek ROAC feller dan de degradatiekandidaat. ROAC won de meeste duels en wist daardoor ook het gevaarlijkst te worden, ondanks dat Haagse grensrechter bij werkelijk iedere dieptebal zijn vlag in de lucht stak. Verreweg de grootste kans in de eerste helft was voor Sam van der Geest. De poging van de middenvelder ging echter via de paal en de lat het veld weer in.

In de tweede helft bleef ROAC de ploeg die het meeste aanspraak mocht maken op de overwinning. Zeker toen de ingevallen Loek van der Star een kwartier voor tijd de 1-0 maakte op aangeven van Dick Heemskerk. Echter, nadat de bal in het net werd getikt stond de grensrechter alweer met zijn vlag omhoog. Helaas trapte referee Van der Spoel er weer in en werd het glaszuivere doelpunt afgekeurd.

Laakkwartier ging in de laatste tien minuten alles of niets spelen, aangezien zij inmiddels wisten dat zowel Foreholte als HVV voor stonden. Het leverde nog twee mogelijkheden op, maar de pogingen waren niet zuiver genoeg. In de absolute slotfase had Van der Star alsnog de winnende op zijn voet, maar één-op-één met de Haagse goalie kreeg hij de bal er niet in. Nog wel het vermelden waard was het debuut van Bart Hogenboom in het vlaggenschip.

En zo eindigde de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in een 0-0-gelijkspel. Komende zondag moet ROAC nog één keer aan de bak en dan het gaan genieten van een paar maandjes rust. Dan zal ook duidelijk zijn of VUC dan wel DSOV het kampioenschap heeft binnengehaald.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander (82. Ricardo Bakker); Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Cedric den Dekker, Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Koen de Haas (46. Loek van der Star), Dick Heemskerk, Djimmy Wagter (85. Bart Hogenboom).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!